Έξω η Λευκάδα απ΄ την τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Έξω η Λευκάδα απ΄ την τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του “esos.gr” όπου δημοσιεύεται η πρόταση της επταμελούς Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας και την επιστολή του υπουργού προς τις Πρυτανικές Αρχές για τη συγχώνευση του Ιονίου  Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, επαληθεύονται οι χειρότεροι φόβοι των Λευκαδίων, ότι η Λευκάδα τελικά θα μείνει εντελώς έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ευνοημένα νησιά προκύπτουν κυρίως η Κέρκυρα και μετά η Ζάκυνθος. Το μέλος της Επιτροπής κύριος Καλαφάτης βέβαια, κατέθεσε στην Επιτροπή και απέστειλε στον υπουργό την δική του πρόταση, προσπαθώντας να σώσει την παρτίδα για το νησί μας, όμως αυτό, μάλλον σαν τουφεκιά για την τιμή των όπλων ακούγεται παρά σαν πιθανότητα να ανατραπεί μια ειλημμένη καθώς φαίνεται απόφαση…

*****

Δείτε το δημοσίευμα του “esos”:

Την πρόταση της επταμελούς Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Ιονίου  Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos καθώς και την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τις Πρυτανικές Αρχές των δύο Ιδρυμάτων.

Ειδικότερα η Επιτροπή προτείνει:

Α. Την ίδρυση τέταρτης Σχολής του Ιονίου Πανεπιστημίου με δύο τμήματα:

1. τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αργοστόλι.

2. Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο.

Β. Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με ενσωμάτωση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Λευκάδας με έδρα το Αργοστόλι, και ένταξή του στην Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής.

Γ. Ίδρυση τμήματος Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας  στην Κέρκυρα με συγχώνευση-απορρόφηση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Λευκάδας και με διάθεση νέων 5 θέσεων μελών ΔΕΠ και ένταξή του στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (έναρξη λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2018-19)

Δ. Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών, Βιοτεχνολογίας Τροφίμων  και Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο και τρεις θεματικούς άξονες.

Ε. Ενσωμάτωση του τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων με έδρα το Ληξούρι, στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών  του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέ έδρα την Κέρκυρα.

Ζ. Ενσωμάτωση της Κατεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η. Να μη συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό του 2018 τα τμήματα / Κατευθύνσεις που πρόκειται να ενσωματωθούν / μεταφερθούν σε άλλο τμήμα/Πανεπιστήμιο.

Θ.  Ενσωμάτωση του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Αρτα στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα.

Διαφωνία

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Αθανάσιος Καλαφάτης, ως μέλος της επταμελούς Επιτροπής , είχε αντιρρήσεις   και απέστειλε προς την Επιτροπή και τον υπουργό Παιδείας δική του συνολκή πρόταση στην οποία τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας στη Λευκάδα ενός νέου εξ υπαρχής τμήματος, εκείνου της  Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης την οποία το esos δημοσιεύει.

[Για ολόκληρο το ρεπορτάζ, την πρόταση της Επιτροπής, την επιστολή του υπουργού προς τις Πρυτανικές Αρχές των δυο Ιδρυμάτων και την πρόταση Καλαφάτη, μπείτε στην πηγή:

https://www.esos.gr/arthra/54285/i-protasi-gia-ti-syghoneysi-toy-ionioy-panepistimioy-me-tei-ionion-nison?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook].

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *