Αναβλήθηκε για 3η φορά η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό!

Αναβλήθηκε για 3η φορά η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό!

Απίστευτα πράγματα! Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό και είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί άλλη μια χρονιά για το οικονομικό κλείσιμο του έργου…
Μπορεί η κυβέρνηση να διατυμπανίζει ότι η επένδυση στο Ελληνικό προχωρά, πλην όμως οι εκκρεμότητες παραμένουν και καθυστερούν σοβαρά ένα τεράστιο έργο για την Αθήνα και τη χώρα.

Η προσπάθεια ανακήρυξης εγκαταλελειμμένων κτιρίων ως «Νεότερα Μνημεία», η… ανακάλυψη “δασικών εκτάσεων”, η προσπάθεια οριοθέτησης ολόκληρου του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου, είναι… προφάσεις εν αμαρτίαις, που βάζουν «φρένο» στην επένδυση.

Η απόφαση για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της επένδυσης του Ελληνικού αναβλήθηκε και όλα παραμένουν στον… αέρα.

Σχετική εισήγηση έχει κάνει η Γ.Γ. του υπ. Πολιτισμού Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), δίχως ωστόσο να συμφωνούν με αυτήν όλα τα μέλη.

Αν η εισήγηση περάσει, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που το ΚΑΣ δεν μπορεί να πάρει απόφαση για την έγκριση μιας επένδυσης, την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Προφανώς ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διασφαλίσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα μια επένδυση εκατομμυρίων που θα έφερνε θέσεις εργασίας και θα άλλαζε ριζικά πρόσωπο στο παραλιακό μέτωπο.

Με βάση τις εξελίξεις αυτές, το πιθανότερο είναι να χαθεί άλλη μια χρονιά για το οικονομικό κλείσιμο του έργου. Έτσι, θα μεταβληθεί ξανά το χρονοδιάγραμμα, αφού δεν θα καταστεί δυνατό να αρχίσουν τα πρώτα χωματουργικά έργα στις αρχές του 2018, ενώ οι καθυστερήσεις θα στερήσουν από τα φετινά έσοδα των αποκρατικοποιήσεων το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπονται με βάση τη συμφωνία του 2014 να καταβάλει ο επενδυτής ως προκαταβολή στο Δημόσιο από το συνολικό τίμημα των 915 εκατ. ευρώ.

Τελικά, είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά να προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού; Ναι ή όχι;

Πηγή:www.tromaktiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *