Τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η ΣΤ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής με τη συνοδεία του Διευθυντή του Σχολείου κ. Πάνου Γαζή και της δασκάλας της τάξης κας Σταυρακάκη Ευφροσύνης επισκεφθήκαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να τον δούμε, να συζητήσουμε μαζί του και να λάβουμε την ευλογία του.

Σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μάς δέχθηκε σαν παιδιά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και τα συμβούλευσε να προσπαθούν συνεχώς να αποκτούν γνώσεις.

«Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο είδος σοφίας εκτός από τις σπουδές» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για την άνωθεν Σοφία και όταν συνδυάζεται η κοσμική με την Σοφία του Θεού, τότε δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος».


Προτού αποχωρήσουμε από την Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος μάς έδωσε από μια μικρή ευλογία ένα Σταυρό, ως ενθύμιο της επισκέψεώς μας, ένα μικρό κέρασμα και στενοί του συνεργάτες μάς ξενάγησαν στους χώρους του παλαιότερου σπιτιού της Πλάκας ιδιοκτησίας της οικογένειας της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας (οικία Μπενιζέλου – Παλαιολόγων).

Μέσα στο κτήριο φυλασσόταν το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης μέχρι να παραδοθεί στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *