Ερώτηση βουλευτή για την εκταμίευση των 1,65 εκατ. ευρω απ΄το ταμειο αλληλεγγύης της Ε.Ε. για σεισμό

Την προώθηση της διαδικασίας για την εκταμίευση της ενίσχυσης ύψους 1,65 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί για τη σεισμόπληκτη Λευκάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ και τη δέσμευση του ποσού αυτού για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, από τον υπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι τον Ιούνιο του 2016 εγκρίθηκε η χορήγηση ενίσχυσης ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την Ελλάδα λόγω του  σεισμού της 17ης Νοεμβρίου του 2015 που σημειώθηκε στη Λευκάδα. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Απρίλιο του 2016 η Επιτροπή κατέβαλε στην Ελλάδα προκαταβολή ύψους 10% επί της αναμενόμενης ενίσχυσης, ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη ενημέρωση για την εκταμίευση και του υπολοίπου 90% της χρηματοδοτικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καββαδάς ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό σχετικά με το που κατευθύνθηκε η προκαταβολή του 10% και τι ακριβώς συμβαίνει με το υπόλοιπο μέρος των 1,65 εκατ. ευρώ που δικαιούται η σεισμόπληκτη περιοχή.

Τέλος, ζητά να ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα χρήματα αυτά να εκταμιευτούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και να δοθούν στη Λευκάδα για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.