Προθεσμία για ν΄ απολογηθεί πήρε ο περιφερειάρχης Ι. Ν. Θ. Γαλιατσάτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μετά τη μήνυση της Χρυσής Αυγής

Θ. Γαλιατσάτος: Ευχαριστώ τους Περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ για τη στήριξη

Στα Δικαστήρια Κέρκυρας μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος για παράβαση καθήκοντος από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων.

Ο Περιφερειάρχης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, προκειμένου να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου, και ως νέα ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, οπότε και θα μεταβεί εκ νέου στην Πταισματοδίκη Κέρκυρας.

Στα δικαστήρια σήμερα παραβρέθηκαν, για να δηλώσουν συμβολικά την συμπαράστασή τους στον Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Δήμου Κέρκυρας, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ενώ δήλωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος εξερχόμενος του γραφείου της Πταισματοδίκη δήλωσε: “Πράξαμε το καθήκον μας και τίποτα παραπάνω. Και καθήκον μας είναι να ορθώνουμε τείχη προστασίας έναντι όσων αντιστρατεύονται την ισονομία και την ισοπολιτεία και σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με κηρύγματα μίσους. Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίπαλοι όσων επιχειρούν πολιτικές διχασμού της κοινωνίας, με αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές”.

Ο κ. Γαλιατσάτος ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι, τις προηγούμενες ημέρες, με δημόσιες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις δήλωσαν την συμπαράστασή τους και με αφορμή και την σημερινή δήλωση συμπαράστασης της ΕΝΠΕ δήλωσε: “Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ για την στήριξη και τη δημόσια ανακοίνωση συμπαράστασης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *