Μελέτη για Μουσείο, Υπαίθριο Θέατρο και Ιχθυαγορά στο Λιμάνι της Πρέβεζας

Η πόλη της Πρέβεζας είναι πλούσια σε έμψυχο δυναμικό κυρίως στον κλάδο των Μηχανικών. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πραγματοποιήσει μελέτες ανάδειξης χώρων της πόλης που το έχουν πραγματικά ανάγκη.Ένας από αυτούς είναι και το λιμάνι το οποίο, κατά καιρούς κακοποιείται βάναυσα από παρεμβάσεις που αντί να το αναδείξουν το καταδικάζουν.Μία από αυτές τις μελέτες που μπορούν να το αναδείξουν είναι και αυτή της Αρχιτέκτονος Μαρίας Πέτρου, την οποία ξεχώρισε για την καινοτομία της το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μέρος της οποίας δημοσίευσε το mypreveza.

H αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στραμμένο στην πόλη, τη δημιουργία Ιχθυαγοράς που απευθύνεται τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη και η δημιουργία κέντρου ενημέρωσης και συγκεκριμένα Μουσείο Περιβάλλοντος για τον Αμβρακικό κόλπο και Μουσείο Αλιείας . Ο επισκέπτης δηλαδή έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί μέσα από την περιήγησή του στο χώρο για το ποιος είναι ο Αμβρακικός και να επιλέξει να επιβιβαστεί σε κάποιο αλιευτικό καΐκι για να ανακαλύψει αυτό που βρίσκεται καλά κρυμμένο.Η Υλοποίηση μιας τέτοιας ή κάποιας αντίστοιχης μελέτης θα άλλαζε ριζικά την εικόνα της Πρέβεζας και του λιμανιού της.
(Πηγή:www.epirusworld.gr)
*****
Το δικό μας σχόλιο: Οι γείτονες δεν φτάνει που μας έχουν αφήσει έτη φωτός πίσω κατά την τελευταία δεκαετία, συνεχίζουν να προβληματίζονται, να σχεδιάζουν και να δημιουργούν. Οι δικοί μας άρχοντες, αντίθετα, γραφειοκράτες και κοντόφθαλμοι, βρίσκονται μπλεγμένοι με τις ιδεοληψίες και τις εμπάθειές τους, ενώ περιμένουν τους αδελφούς κινέζους να μας ξελασπώσουν, κάνοντας τον …κινέζο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *