Ο Μίκης Θεοδωράκης στέλνει πρωτοχρονιάτικο δώρο στον Πούτιν

1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στη ρωσική γλώσσα η βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με ρωσικό τίτλο Микис Теодоракис, «Моя религия – Греция»  (Μίκης Θεοδωράκης-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ). Συγγραφέας ο δημοσιογράφος (και πρώην δήμαρχος Απολλωνίων) Γιώργος Λογοθέτης που καταγράφει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη από την δεκαετία του 1960 μέχρι τις μέρες μας. Το πρώτο αντίτυπο ο Μίκης το αφιέρωσε στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin  με τα λόγια :

«Στον Βλαδίμηρο Πούτιν με μεγάλη εκτίμηση και αγάπη.

Μίκης Θεοδωράκης, 18.12.2016, Αθήνα»

2-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82-2

 Η έκδοση του βιβλίου στη ρωσική γλώσσα παρουσιάστηκε στις 19.12.16 στο Μουσείο Μπενάκη σε εκδήλωση που τελούσε υπό την Αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού & Επιστημών της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα. ο  κ. ALEXANDRE KHOMENKO, Μορφωτικός σύμβουλος της Πρεσβείας και Διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Πολιτισμού και Επιστημών της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα  που παρέλαβε το βιβλίο για να σταλεί στον Πρόεδρο Πούτιν,   τόνισε τα εξής :

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα σπουδαίο σύμβολο για την φιλία Ελλάδας και Ρωσίας. Για εμάς τους Ρώσους ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι μόνο ένας μεγάλος συνθέτης. Είναι επίσης ένας διανοούμενος, ένας σημαντικός φιλόσοφος, για αυτό και το βιβλίο του είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε κυρίως για την νεολαία της Ρωσίας. Εύχομαι τα καλλίτερα για το βιβλίο, σε εσάς που ήρθατε στην θαυμάσια εκδήλωση για να τιμήσετε την φιλία των χωρών μας και στον κ. Θεοδωράκη που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας».

3-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%b7

   Για τον Μίκη Θεοδωράκη, την παγκόσμια ακτινοβολία του έργου του και για την σχέση του με την Ρωσία μίλησαν ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας κ. Τζεν, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και χορηγός της ρωσικής έκδοσης κ. Σαρδελής, ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος  και ο Λευκαδίτης π. υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.

4-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82-3

       Μαζί με την ρωσική έκδοση κυκλοφορεί και νέα ανανεωμένη ελληνική έκδοση από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ και Εκδόσεις ΣΠΥΡΟΥ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *