Εκτεταμένα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο

%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1-1

Εκτεταμένα επεισόδια στη συνεδρίαση του Περιφερειακού με θέμα την ΜΠΕ για τη διαχείριση αποβλήτων της ΠΙΝ. Μερίδα Τεμπλονιωτών προέβη σε βανδαλισμούς και προπηλακισμούς…Σε επιβεβαίωση πληροφορίας που είχε φτάσει από νωρίς στα δημοσιογραφικά γραφεία…

 

Η πληροφορία είχε φτάσει από την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου: ορισμένοι, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είχαν έρθει αποφασισμένοι να δημιουργήσουν επεισόδια. Προς τούτο άλλωστε η αποχώρηση κάποιων που γνώριζαν τι θα επακολουθούσε και δεν θέλησαν να νομιμοποιήσουν δια της παρουσίας τους, τους τραμπουκισμούς.
Γνωστή, για τους διαχρονικούς αγώνες της, συνδικαλίστρια αποχώρησε καταγγέλλοντας τη «στημένη» διαδικασία. «Ήρθαν έτοιμοι να πετάξουν τραπέζια, καρέκλες και να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά», είπε. Κι έτσι έγινε.

 

1karekles anapoda

 

Η συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων…

Η συζήτηση για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» κυλούσε ομαλά. Με τοποθετήσεις, διαφωνίες και συμφωνίες αλλά και εντάσεις στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής συζήτησης. Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του Τεμπλονίου ήρθαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την πολύπαθη περιοχή τους, καταθέτοντας ακόμη μια φορά το πάγιο αίτημα της εξαίρεσης της περιοχής τους από τη χωροθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή, μετά την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, τοποθετήθηκαν τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου και η γραμματέας Λαμπρινή Κολάγγη όσο και ο πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου της περιοχής Αλέξανδρος Αλαμάνος.
Η πλευρά των κατοίκων ζήτησε να απαλειφθεί από την ΜΠΕ η αναφορά στο Τεμπλόνι, η πλευρά της περιφερειακής αρχής δήλωσε την αναγκαιότητα ψήφισης της ΜΠΕ προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση για το σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων και πάντως, υποστήριξε, ότι σ’ αυτή τη φάση δεν συζητείται χωροθέτηση και σημειώθηκε φραστική ένταση, η οποία όμως εκτονώθηκε.
Εν ολίγοις, για έναν ανύποπτο παρατηρητή, τίποτα δεν προοιώνιζε την κατάληξη.

 

1per1

 

…Και το ρινγκ

Και τότε σημειώθηκε ένταση από συγκεκριμένη μερίδα των παρισταμένων με χτυπήματα στα γραφεία αρχικά και στη συνέχεια φραστικές απειλές στους περιφερειακούς συμβούλους και όποιον άλλο έβρισκαν στο δρόμο τους, η οποία ακολουθήθηκε από σπάσιμο τραπεζιών, ηλεκτρονικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, εκτόξευση καρεκλών, τραπεζιών και ότι υπήρχε πάνω σ’ αυτά (μικρόφωνα, κομπιούτερ, ντοσιέ και ποτήρια) αλλά και προσπάθειες χειροδικίας.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο σημειώθηκαν υλικές ζημιές, που αν επιβεβαιωθούν οι αρχικοί φόβοι, ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

 

1per2

 

Η πικρία της Μάγδας και ο αγώνας που αδικείται

Πολλοί από τους παριστάμενους κατοίκους του Τεμπλονίου έμειναν άναυδοι να παρακολουθούν το πρωτοφανές θέαμα, ενώ ενδεικτικό του κλίματος είναι το ξέσπασμα της προέδρου του συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδας Παπανικολοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Start. Η κα. Παπανικολοπούλου δήλωσε απερίφραστα ότι καταδικάζει τέτοιου είδους γεγονότα και τόνισε, με εμφανή πικρία, ότι εξαιτίας αυτών αδικείται ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων.

 

1per3

 

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ομόφωνη ήταν και η καταδίκη αυτών των γεγονότων από το Περιφερειακό Συμβούλιο που εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ομόφωνα αποφασίζει:
Καταδικάζει την τραμπούκικη συμπεριφορά ορισμένων «δήθεν» εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου, οι οποίοι αντί να συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την Κερκυραϊκή κοινωνία, ήλθαν προαποφασισμένοι να δημιουργήσουν αναστάτωση και χάος στις εργασίες του συμβουλίου μας, παρά τον απεριόριστο χρόνο που δόθηκε στους εκπροσώπους τους να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Συγκεκριμένα άτομα, συντονισμένα, λίγο πριν την ψηφοφορία επιτέθηκαν με ύβρεις, αρχικά κατά των περιφερειακών συμβούλων και του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια προχώρησαν σε βανδαλισμούς, ανατρέποντας τα έδρανα των συμβούλων και πετώντας καθίσματα προς το μέρος τους,, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στα μηχανήματα της τηλεδιάσκεψης.
Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες, είναι κατευθυνόμενες, είναι φασιστικές και προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολύχρονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν εκφράζουν.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο επιζητά γνήσιο, ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο με σεβασμό στα δικαώματα όλων των πολιτών των Ιονίων».

 

1per4

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πάντως, μετά την αποχώρηση των κατοίκων, συνέχισε την συνεδρίαση και κατά πλειοψηφία (όχι ψήφισαν οι κ.κ. Γουλής και Σπύρου) υπερψήφισε την ΜΠΕ για τη διαχείριση των αποβλήτων.

 

1per simv xaos

 

Στοχευμένη επίθεση

Στα πηγαδάκια, στα διαλλείμματα του Περιφερειακού Συμβουλίου πάντως δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις, βάσει των αρχικών πληροφοριών που επιβεβαιώθηκαν. «Δεν είχε να κάνει με την αγανάκτηση των κατοίκων για τα σκουπίδια. Ο στόχος ήταν εξαρχής ο Περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή. Και δεν είναι τυχαίες οι καταθέσεις μηνύσεων από την Χρυσή Αυγή σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την παρείσφρηση φασιστικών στοιχείων σε συλλογικότητες και φορείς», λένε με νόημα, δείχνοντας εμέσως πλην σαφώς την προέλευση των τραμπουκισμών.
Από πλευράς περιφερειακής αρχής δεν υπήρξε σχολιασμός για το θέμα ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν μετά την εκτίμηση των ζημιών θα δοθεί συνέχεια με προσφυγή σε δικαστικά μέσα, γεγονός που επιβεβαίωσε στις πρώτες δηλώσεις που έκανε η αντιπεριφερειάρχης Νικολέττα Πανδή: «Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη τίποτα τέτοιο», δήλωσε παραμπέποντας στην αυριανή ημέρα, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί η δεύτερη συνεδρίαση του Σώματος.

 

1perif simv vandalismoi

Πηγή:www.Corfupress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *