Εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και γύρω δήμων

%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%80

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ.
Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ

Ηλιούπολη 22 -11 -2016

Μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο λευκαδίτικο κλίμα και με μαζική προσέλευση, διεξήχθη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και των γύρω Δήμων “Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”, στην αίθουσα του συλλόγου, Εθν. Μακαρίου, Αθηνοδώρου και Ίωνος στην Κάτω Ηλιούπολη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1. Απολογισμός πεπραγμένων του απερχομένου Δ.Σ.
2. Οικονομικός απολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
3. Συζήτηση επί των πεπραγμένων – προτάσεις μελών.
4. Έγκριση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού.
5. Εκλογή νέου Δ. Σ. και Ε. Ε.

Ύστερα από πρόταση του προέδρου κ. Ευαγγέλου Γεωργάκη εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της γενικής συνέλευσης ο κ. Φουρλάνος Χριστογιάννης και γραμματείς: η κ. Λιβιτσάνου Μαρία και η κ. Κάτσενου Παναγιώτα.
Ακολούθως πήρε το λόγο ο πρόεδρος του απερχομένου Δ.Σ. κ. Ευάγγελος Γεωργάκης για τον απολογισμό των πεπραγμένων.
Καλωσόρισε τα μέλη του συλλόγου στο Λευκαδίτικο Σπίτι και ανέφερε ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι πρόεδρος ενός δυναμικού, δραστήριου και καταξιωμένου συλλόγου που τον υπηρέτησαν άξιοι πρόεδροι και ικανά Δ.Σ. Ενός συλλόγου που εκπροσωπεί επάξια το λευκαδίτικο στοιχείο στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του απερχομένου Δ.Σ. κ. Μιχάλη Βλάχο για την εργατικότητά του και τις υπηρεσίες του στο σύλλογο, την κ. Σούλα Λάζαρη – Βαμβακούση για την προσφορά της και διότι υπηρέτησε επιτυχώς το σύλλογο ως πρόεδρος σε δύσκολες εποχές και άφησε τη σφραγίδα της (χορευτικό, Αμπαλί, πανηγύρι), τον ταμία κ. Αποστόλη Γεωργάκη για τις ατελείωτες ώρες εργασίας και τη χρηστή οικονομική διαχείριση.
Ευχαρίστησε θερμά τα νεώτερα μέλη του Δ.Σ. Βικτωρία Τούση (Γεν. Γραμματέα), Λάμπρο Μάλφα (υπεύθυνο χορευτικού), Εύη Γεωργάκη, Διονυσία Καρύδη, Νίκο Κτενά και Ηλία Χόρτη, καθώς και όλους όσους εκτός συμβουλίου βοήθησαν στις εκδηλώσεις του συλλόγου και συγκεκριμένα τους Λευτέρη Γεωργάκη, Άννα Ροντογιάννη, Γιάννη Φουρλάνο, Ελευθερία Μεσσήνη, Φρόσω Μόκκα και το πλήθος των υπολοίπων εθελοντών. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ηλεκτρολόγους Δημήτρη Βλάχο και Γιώργο Νησιώτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μόνιμες ετήσιες εκδηλώσεις:
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, 24 Ιανουαρίου.
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου.
Αποκριάτικος χορός στο κέντρο Λιθαρίτσια, 6 Μαρτίου.
Πέμπτο ετήσιο τουρνουά ΑΜΠΑΛΙ, 22 Μαΐου.
Μέγας Εσπερινός, λιτάνευση ιεράς εικόνας της Πεφανερωμένης και λευκαδίτικο λαϊκό πανηγύρι την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Εκτός τούτων το χορευτικό του συλλόγου με τον άξιο δάσκαλο κ. Γιάννη Γαντζία παρέλασε στην Ηλιούπολη την 25η Μαρτίου, εμφανίστηκε σε εκδήλωση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας και σε άλλες εκδηλώσεις.

Η χορωδία του συλλόγου,με δασκάλο της τον μουσικό κ. Πέτρο Μήτσου πρώτη χρονιά λειτουργίας, έκανε πετυχημένες εμφανίσεις στην Ελευσίνα και Ν. Ιωνία. Υπάρχει δε ο στόχος να εμφανιστεί σε χορωδιακό φεστιβάλ στην Ηλιούπολη, τους γύρω Δήμους και στη Λευκάδα.

Τέλος επιτεύχθηκαν και προχωρούν επιτυχώς οι μεγάλοι στόχοι που είχαν τεθεί από προηγούμενα Δ. Σ.
Η πλατεία γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κ.Ηλιούπολη μετονομάστηκε σε Πλατεία Λευκαδίων.
Είναι σε εξέλιξη η γιορτή για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
Γίνεται προσπάθεια σύνδεσης του συλλόγου με την Ι. Μονή Φανερωμένης Λευκάδας. Έτσι αγιογραφημένη εικόνα από την Ι. Μ. Φανερωμένης Λευκάδας, θα σταλεί στο σύλλογο και θα αποτελεί ευλογία, έμβλημα και περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου .
Συνεχίζοντας την ομιλία ανέφερε και τις εξής νέες δράσεις για το επόμενο Δ.Σ: καταστατική συνέλευση, συντήρηση και καλλωπισμός του κτιρίου, άνοιγμα σε όμορους Δήμους, βιβλίο Μητρώου Μελών, οργάνωση Γραμματείας και Γραφείου Διοίκησης, ιστοσελίδα του συλλόγου και εκδήλωση για τη Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών.
Η ομιλία τελείωσε με τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού: “Νιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα σπαραγμό”, αλλά και με τα λόγια περί χρέους προς τους προγόνους του Ν. Καζαντζάκη: “Να τους νιώσεις μέσα σου, να συνεχίσεις το έργο τους και να παραδώσεις στο γιο σου την εντολή να σε ξεπεράσει”.
Κατόπιν πήρε το λόγο ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου και επί σειρά ετών Δήμαρχος Ηλιούπολης και εξέφρασε τη θετική του άποψη για τα πεπραγμένα του Δ. Σ. και τη συναίνεσή του για τους επόμενους στόχους του συλλόγου. Πρότεινε δε η θητεία του Δ. Σ. να είναι διετής ή τριετής.
Ακολούθως η κ. Σούλα Λάζαρη – Βαμβακούση μίλησε ως απερχόμενο μέλος του Δ. Σ. και ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία. Έχοντας ως παρακαταθήκη το παρελθόν της που συνέβαλε τα μέγιστα στη λειτουργία του συλλόγου δήλωσε ότι παραμένει απλό μέλος και εγγυητής της ιστορικής συνέχειας του συλλόγου.
Κατόπιν ο κ. Σπύρος Γαζής συμφώνησε με τα πεπραγμένα και πρότεινε κι αυτός αλλαγή του καταστατικού.
Η γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τα πεπραγμένα και προχώρησε στην εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή εκλογής νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής μορφή:

Πρόεδρος: Γεωργάκης Ευάγγελος
Αντιπρόεδρος: Χόρτης Παναγιώτης
Γεν. Γραμματέας : Φραγκούλη – Μεσσήνη Ελευθερία
Ταμίας: Αργύρης Αλέξανδρος
Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας: Ραπακουσίου Άννα
Υπεύθυνος Χορευτικού: Μόκκα – Λάζαρη Φρόσω
Υπεύθυνος Χορωδίας: Γεωργάκη – Καραγιάννη Μαρία – Ελένη
Υπεύθυνος Κτιρίου: Φραγκούλης Ιωάννης
Συντονιστής Δράσεων: Γεωργάκης Λάμπρος

Για την Ε. Ε εξελέγησαν: Γεωργάκης Αποστόλης, Γεωργάκης Βασίλειος, Ροντογιάννη Άννα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *