Την ανάγκη ολοκλήρωσης της Αμβρακίας Οδού επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Θ. Καββαδάς

%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b8

Την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών της Αμβρακίας Οδού και παράδοσης τμημάτων του άξονα που είναι σχεδόν έτοιμα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββάδας και την οποία συνυπέγραψαν ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής και οι βουλευτές του κόμματος Μάριος Σαλμάς και Κων/νος Καραγκούνης από την Αιτωλοακαρνανία, Στέργιος Γιαννάκης από την Πρέβεζα και Βασίλειος Γιόγιακας από τη Θεσπρωτία.

Ο βουλευτής επανέρχεται με δεύτερη ερώτηση μέσα σε 10 μήνες για το θέμα, καθώς δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις εργασίες του έργου, αντιθέτως έχουν παγώσει, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να προσπεραστούν τα όποια προβλήματα και να προωθηθεί το έργο.

Στην ερώτηση καταγγέλλεται ότι η Αμβρακία οδός, που αποτελεί έργο πνοής για ολόκληρη της περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, καρκινοβατεί,  χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εργολαβίες και τις συμπληρωματικές συμβάσεις.  Υπογραμμίζεται δε ο κίνδυνος οι καθυστερήσεις να είναι τέτοιες, ώστε να χρειαστεί να προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός, κάτι που σημαίνει ότι  θα υπάρξουν νέες, μεγάλες, πολυετείς καθυστερήσεις, ταλαιπωρώντας τους διερχόμενους οδηγούς και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ζητά  να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα η τρίτη και η τέταρτη εργολαβία, δηλαδή το τμήμα από Αμφιλοχία έως το Δρυμό, όπου για την ολοκλήρωσή τους υπολείπονται ελάχιστα χιλιόμετρα και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό στην κυκλοφορία.

Σημειώνει μάλιστα ότι η τρίτη και τέταρτη εργολαβία αποτελούν περίπου το ήμισυ του συνολικού έργου (συνολικά 21,6 χλμ από τα συνολικά 48,5 χλμ), και ολοκληρώνοντας αυτό το τμήμα περατώνεται το δυσκολότερο κατασκευαστικά κομμάτι του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακία.

Για να δείτε ολόκληρη την ερώτηση πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.