Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας: Όχι στο “δώσε μου και μένα μπάρμπα”

Καραμητσόπουλος

Απόσυρση της σκανδαλώδους ρύθμισης της ποσόστωσης ζητά ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ

Τα πράγματα στη θέση τους, σχετικά με την ρύθμιση που ευνοεί προκλητικά μαθητές των δήμων Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου, επιχειρεί να βάλει με καυστική δήλωση του ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Καραμητσόπουλος.

Ο κ. Καραμητσόπουλος κάνει ξεκάθαρα λόγο για «σκανδαλώδη ρύθμιση» –  αποτέλεσμα υπόγειων διαδρομών, όπως ακριβώς δήλωσε πρόσφατα και στην εφημερίδα «Γεγονός» και ζητά την άμεση απόσυρση της.

Η δήλωση του προέδρου της Β” ΕΛΜΕ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς

Με το άρθρο 51 παρ. 4 του νόμου 4369/16 για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αυτό έγινε λόγω του σεισμού που έπληξε τη Λευκάδα τον περασμένο Νοέμβρη.

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι στη ρύθμιση αυτή με νέο νόμο θα περιλαμβάνονται επιπλέον τα Λύκεια του Αστακού και του Μύτικα και στη συνέχεια ότι προστίθενται επίσης το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Βόνιτσας και οι Λυκειακές τάξεις της Παλαίρου. Επίσης διαβάζουμε στον τύπο ότι ασκούνται πιέσεις από κόμματα και βουλευτές ώστε και άλλες περιοχές να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση.

Θεωρώ ότι πρόκειται για απαράδεκτη και σκανδαλώδη απόφαση όσον αφορά τουλάχιστον τα σχολεία της Αιτ/νίας γιατί:

  1. Όπως γνωρίζω τα σχολεία της Αιτ/νίας που εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση έκλεισαν μόνο για μία ή δύο μέρες προληπτικά για να ελεγχτούν. Είναι προφανές ότι η μη λειτουργία του σχολείου για δύο ημέρες δεν συνιστά πρόβλημα τέτοιας έκτασης ώστε οι μαθητές του να δικαιούνται ειδικής μεταχείρισης. Αν αυτό ίσχυε τι θα έπρεπε άραγε να ισχύσει για τους μαθητές των Λυκείων που για διάστημα δύο, τριών και τεσσάρων μηνών στερούνταν τη δυνατότητα αυτή λόγω των ελλείψεων καθηγητών ακόμα και βασικών ειδικοτήτων.
  2. Η απόφαση αυτή έγινε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας δηλαδή της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας.
  3. Ο τρόπος που έγινε η όλη διαδικασία δηλαδή το «δώσε και μένα μπάρμπα» δείχνουν μεθόδευση που έγινε μέσω υπόγειων διαδρομών για εξυπηρετήσεις ημετέρων.
  4. Προσβάλει και καταπατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
  5. Ακυρώνει στη πράξη το δικαίωμα της ισότητας ευκαιριών των μαθητών και ειδικότερα τις ίσες ευκαιρίες για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπ/ση.

Με βάση τα παραπάνω το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο αρμόδιος υπουργός είναι να αποσύρει άμεσα την παραπάνω ρύθμιση που αφορά τα σχολεία της Αιτ/νίας.

Οι μαθητές μας δεν θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και ρουσφέτια.

Θέλουν και απαιτούν ισονομία και δημόσια δωρεάν παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας»

Πηγή:agriniopress.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *