γιατρος

Ο Ιατρικός σύλλογος Λευκάδας είναι ο μόνος από τους φορείς και συλλόγους του νησιού που απαξιοί να στείλει στην ιστοσελίδα μας τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου που εκδίδει. Νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο λάθος ή παράληψη στη χρήση του email, τηλεφωνήσαμε στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Καραγιάννη και τον ρωτήσαμε ποιος στέλνει τις ανακοινώσεις του συλλόγου.

Μας απάντησε πως ο ίδιος το κάνει. Στην περίπτωσή μας, δεν επρόκειτο για κάποιο λάθος, αλλά ο ίδιος μας απέκλεισε επειδή δεν τηρούμε «βιβλία»! Και συμπλήρωσε, πως είναι απόφαση του ΔΣ του συλλόγου.

Δεν μας εξήγησε τι βιβλία εννοούσε. Επειδή δεν χρειάζεται να τηρεί κανένας κάποιο βιβλίο, θεωρήσαμε πως εννοεί τα βιβλία -τα οικονομικά- που τηρούν οι ιστοσελίδες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα.

Ο κάθε σύλλογος, φορέας ή ιδιώτης που δημοσιοποιεί κάτι, έχει ως γνώμονα το πόσο ευρύτερα θα κοινοποιηθεί και θα γίνει γνωστό αυτό που θέλει. Η παράμετρος των «βιβλίων» είναι πρωτάκουστη! Στην περίπτωση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου είναι μάλλον εύκολα εξηγήσιμη.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, πως ο Ιατρικός σύλλογος γνωρίζει ποιοι τηρούν και ποιοι όχι «βιβλία», ώστε άλλους να αποδέχεται και άλλους να αποκλείει; Με ποιες δηλαδή μεθόδους και ποιες πρακτικές; Σατανικές μέθοδοι τις οποίες «αγνοούν» όλοι οι υπόλοιποι: Δημόσιο, Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, Σύλλογοι, φορείς και ιδιώτες που μας τιμούν και με χαρά προβάλουμε τις δραστηριότητες τους.

Πιστεύουμε πως μια τόσο ανόητη απόφαση δεν μπορεί να είναι του ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου. Γιατί στην περίπτωση που εκφράζει όλο το ΔΣ, ο ίδιος ο πρόεδρος την καταστρατηγεί. Γνωρίζοντας όλους τους αποδέκτες των ανακοινώσεών του, βεβαιώνουμε ότι δεν είναι όλες εμπορικές σελίδες, άρα δεν τηρούν «βιβλία». Επομένως ο δικός μας αποκλεισμός έχει άλλους λόγους.

Είμαστε τυχεροί που δεν μπερδεύουμε άλλες δραστηριότητες με τη δουλειά μας εδώ. Είμαστε περήφανοι που δεν βγάζουμε χρήματα από αυτή την ιστοσελίδα και έτσι δεν χρειάζεται να τηρούμε τα «βιβλία» που τόσο αγαπά, όπως φαίνεται, ο κ. Καραγιάννης. Δεν είμαστε όμως καθόλου περήφανοι για τον Ιατρικό σύλλογο, όταν λειτουργεί έτσι.

Πηγή:aromalefkadas.gr

(Το δικό μας σχόλιο: Μολονότι στο ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ είμαστε ομοιοπαθείς με το ΑΡΩΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ -κι εννοούμε παρομοίως αποκλεισμένοι απ΄τις ανακοινώσεις του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου- ομολογούμε πως ποτέ δεν σκεφθήκαμε να ζητήσουμε το λόγο απ΄τον πρόεδρό του. Ίσως γιατί γνωρίζουμε καλύτερα τα σκηνικά, τα παρασκήνια και τις εκεί ιδιαιτερότητες, οπότε δεν μας έμεναν σοβαρές απορίες να λύσουμε… Η πόλη μας άλλωστε είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε τόσο καλά μεταξύ μας, ώστε σχεδόν τίποτε δεν μένει κρυφό, ούτε και τίποτε ξεχνιέται βεβαίως, βεβαίως… Αναδημοσιεύουμε όμως το άρθρο της συναδέλφου ιστοσελίδας, απλά γιατί μας άρεσε πολύ και γιατί αποδίδει με εντυπωσιακή ακρίβεια όσα θα λέγαμε κι εμείς επί του προκειμένου θέματος.

Υ.Γ. Διευκρινίζουμε πάντως προς πάσα κατεύθυνση, πως εμείς μάλλον δεν εμπίπτουμε στην αιτία της απαγόρευσης, καθότι διαθέτουμε δυο μεγάλες (τετράφυλλες) και δυο μικρότερες βιβλιοθήκες, όλες τους γεμάτες βιβλία. Χώρια τα βιβλία που φυλάσσονται σε αναρρίθμητα χαρτοκούτια κι αποτελούν αιτία ενδοοικογενειακών έριδων, καθότι καταλαμβάνουν τους λιγοστούς έτσι κι αλλιώς “αποθηκευτικούς” χώρους. Πάντως όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε, τόσο αμφιβάλλουμε πως μπορεί να υπάρχει μια τόσο παράλογη απόφαση του Δ. Σ…).