Ο “Γολγοθάς” των σεισμοπαθών της Νότιας Λευκάδας

σεισμοπαθείς

Γραφειοκρατία και «τυπολατρία»  τους στερούν το δικαίωμα σε στέγαση

Την ίδια στιγμή που  εικόνες εκατοντάδων οικίσκων να  μεταφέρονται στα hot-spots και τα κέντρα προσφύγων που στήνονται σε όλη την χώρα, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου,  18  αιτήσεις δικαιούχων λυομένων κατοικιών από τους   σεισμόπληκτους  της Λευκάδας «βάλτωσαν¨ στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας   υπηρεσιών των Υπουργείων.

Τους ζητούν Ε1, Ε2, Ε9, υπεύθυνες δηλώσεις, βεβαιώσεις δικές τους , των συζύγων, των τέκνων, του δήμου και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να αποδείξουν  ότι βρίσκονται στον δρόμο από της 17 Νοεμβρίου 2015 , όπου ο σεισμός κατέστρεψε το βιός τους.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε η πλειοψηφία αυτών αδυνατεί για διάφορους λόγους να συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά ,αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πατρικά σπίτια κατοικούνται σε εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες συγγενών που από χρόνια έχουν μεταναστεύσει.  Αποτέλεσμα της ακολουθούμενης διαδικασίας θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ρισκάροντας και την πιθανότητα να χαρακτηριστούμε «λαϊκιστές», μήπως τελικά  θα ήταν καλύτερα οι σεισμοπαθείς της διπλανής μας  πόρτας να δηλωθούν πολύ απλά «πρόσφυγες»;

Πηγή:www.meganisinews.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *