Δρομολογείται η “συγχώνευση” των Νοσοκομείων Λευκάδας και Πρέβεζας;

Πρεβεζα

Με αφορμή σοβαρά προβλήματα στην καρδιολογική και την παθολογική κλινική των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, μία απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου της Πρέβεζας βάζει «φωτιά» στα μέχρι στιγμής ισχύοντα για τα δύο ιδρύματα, μιας και αναφέρεται στο επίσημο κείμενο της απόφασης πως: «… θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια γενικότερη λύση για συνεργασία των 2 Νοσοκομείων διότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα και στις εφημερίες έως ότου έπειτα από προκηρύξεις καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των ιατρών».

Για πρώτη φορά μπαίνει και επισήμως στο… τραπέζι της συζήτησης η ενιαία λειτουργία ή η συνεργασία των δύο νοσοκομείων, γεγονός που αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας και δημιουργεί πρόσκαιρα έναν άλλο.

Το atpreveza σας παρουσιάζει το πρακτικό της απόφασης (διαβάστε ΕΔΩ).

Είναι ξεκάθαρο βέβαια πως το Νοσοκομείο της Λευκάδας έχει σχεδόν καταρρεύσει. Είναι μία πραγματικότητα αυτό, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα συνδικάτα πάντως θεωρούν πως τέτοιες εξελίξεις και αποφάσεις ανοίγουν «κερκόπορτες» για καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και λαμβάνοντας υπ’ όψη πως στη Λευκάδα κατασκευάζεται νέο Νοσοκομείο, στην περίπτωση της Πρέβεζας αρχίζουν και ηχούν… καμπανάκια εγρήγορσης.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μετά τις εκλογές η τοπική κοινωνία θα κληθεί να δώσει «μάχες» για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, όπως έκανε και στο παρελθόν και μάλιστα με «κερδισμένες μάχες».

Πηγή:www.atpreveza.gr

Σχολιάστε

  1. Κοινός Νους

    Αν όντως συμβεί αυτό, θα ήταν ό,τι καλύτερο και για τη Λευκάδα και για τη. Πρέβεζα. Απ´το να σπαταλάει το κράτος λεφτά στο να φτιάχνει μικρές μονάδες, οι οποίες δεν δουλεύουν διότι ούτε οι γιατροί θέλουν να πάνε, ούτε οι ασθενείς, καλύτερα να γίνουν νοσοκομεία δευτεροβάθμια ή και τριτοβάθμια που να εξυπηρετούν πιο πολύ κόσμο (Λευκαδα-Πρέβεζα-Βόνιτσα).

    Στη Λευκάδα όμως δεν το θέλουμε αυτό, γιατί θέλουμε το νοσοκομείο και εί δυνατόν τριτοβάθμιο, και μέσ´την πόρτα μας, με τη δικαιολογία ότι διευκολύνεται η πρόσβαση των ευπαθών ομάδων (που δε χρειάζεται να έχουν αυτοκίνητο). Αυτό όμως είναι τεράστια υποκρισία, διότι ο ευπαθής πληθυσμός της Καρυάς, του Νυδριού, του Φτερνού, πρέπει να πάρει το αυτοκίνητό του ή το λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο, οπότε 10 χιλιόμετρα παραπέρα δεν θα κάνουν διαφορά. Τη διαφορά κάνει την κάνει στους μπρανέλους, και κυρίως στις μπρανέλες που δεν θα έχουν το νοσοκομείο μεσ´την πόρτα τους…

    Αν λοιπόν υπήρχε ένα νοσοκομείο στο Άκτιο φερ’ειπείν που να καλύπτει Λευκάδα-Βόνιτσα-Πρέβεζα, δεν θα ήταν πιο αποτελεσματικό και από πλευράς κόστους, και από επιστημονικής άποψης, με τους παθολόγους του, τους καρδιολόγους του, τους αξονικούς του, τα χειρουργεία του, τα σέα του και τα μέα του;

    Πόσοι Λευκαδίτες πάνε και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λευκάδας; Πόσοι κάνουν χειρουργεία που χρειάζονται νοσηλεία. Πόσα χρήματα πετάχτηκαν για να γίνει το νέο νοσοκομείο, που στο τέλος το κράτος δεν θα έχει χρήματα να συντηρήσει (εδώ δεν συντηρεί το υπάρχον)…

    Όταν επιστρέψει η κοινή λογική και φύγει ο λαϊκισμός, τότε θα επιστρέψει και η ευζωία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *