Η Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Ν. κατέθεσε επερώτηση στο Π.Σ.Ι.Ν. για τον Σκορπιό

Σκορπιός - Σκορπίδι

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία)

Για την απόφαση του Λιμενάρχη Λευκάδας (κατόπιν κυβερνητικής εντολής) που απαγορεύει την διέλευση σκαφών μεταξύ Σκορπιού και Σκορπιδιού, επερωτούν -μεταξύ άλλων- τον περιφερειάρχη Ι. Ν. οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι. Ν. Θεόδωρος Γουλής και Ιωάννης Κορφιάτης.

Λέει λοιπόν σχετικά με την απαγόρευση η επερώτηση:

…Ο Λιμενάρχης Λευκάδας με απόφαση του τις 28/5/2015 απαγορεύει την διέλευση όλων των σκαφών για όλο το 24ωρο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών της Λευκάδας, Σκορπιού και Σκορπίδι. Η απαγόρευση γίνεται για να προστατευθεί η ησυχία του Ρώσου μεγαλοκαπιταλιστή που αγόρασε τον Σκορπιό. Δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους ψαράδες και τους επαγγελματίςς τουριστικών σκαφών αναψυχής, καθώς και στους ιδιώτες ιδιοκτήτες μικρών σκαφών. Η απόφαση του Λιμενάρχη πάρθηκε με κυβερνητική εντολή. Πρόκειται για απαράδεκτη, αντιλαϊκή πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δείχνει το πραγματικό επίπεδο της «Εθνικής Αξιοπρέπειας» που προπαγανδίζει.

Εν τω μεταξύ μέχρι πριν λίγες μέρες κανένας τοπικός παράγοντας δεν πήρε θέση.

Ο βουλευτής του Σύριζα, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης σιωπούν εκκωφαντικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αδιαφορούν για τις συνέπειες σε εκατοντάδες ψαράδες και επαγγελματίες του νησιού. Μόνο το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας έκανε παρέμβαση και απαίτησε την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Επερωτάσθε για το ποιες ενέργειες θα κάνετε για την άμεση ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης πλοίων από τον Υπουργό Ναυτιλίας…”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *