Ντου εργαζομένων στην ΕΡΤ- Κλαίνε κι αγκαλιάζονται [εικόνες]

Demonstration Outside ERT Headquarters / Συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ

Σκηνές άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκαν μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου εισέβαλαν πρώην εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ.

ӵ㪝��顬ᱴ��ЏӐőԠݮ� �ᤩיִ㡱粠őԠ ̥߹��䥵� 11 ̡/�15, 槴���᳡��᩠ᤩꩾ�ﵠ�ﵠ�堧 ¯�ꡩ ᶯ�尡�婴ﵱ㟡 �őԮ  (EUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Ex-workers of Greek state broadcaster (ERT) demonstrate inside the headquarters building in Athens, Greece on May 11, 2015. / Εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσα στο ραδιομέγαρο, Αθήνα στις 11 Αμΐου 2015.

Αφού πήδηξαν κάποιοι από τα κάγκελα, μπήκαν στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου, πέρασαν με κάθε τρόπο τις μπάρες ασφαλείας και βρέθηκαν στην καρδιά του κτιρίου. Τότε, πολλοί εξ αυτών ξέσπασαν σε κλάματα, αγκαλιάζονταν, ύψωσαν ελληνικές σημαίες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν και αρκετά παιδιά.

Demonstration Outside ERT Headquarters / Συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως του πότε θα συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ τονίζουν ότι η επιστροφή όλων των εργαζομένων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα. Αφήνουν επίσης αιχμές για το γεγονός ότι αυτό θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τις 30/4, όταν και ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

ΕΡΤ4

«Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! Για αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την “αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”, η οποία ψηφίστηκε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή:www.iefimerida.gr

(Το σχόλιο του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ: Άντε, καλώς τους δεχτήκαμε πίσω. Και παρότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα δίκια τους και κατανοούμε πως αγωνίζονται για τη δουλειά τους, εμείς δυσκολευόμαστε κομμάτι να καταλάβουμε  γιατί πρέπει να πληρώνουμε μια στρατιά από μερικές χιλιάδες εργαζομένους, σ’ έναν δημόσιο τηλεοπτικό φορέα που βρίσκεται δραματικά εκτός ανταγωνισμού και που ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει πάνω από 3-4% τηλεθέαση…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.