Αντιδρούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προνόμια και τις “Μερσεντές” τους

Ζωή

Έντονο αναβρασμό έχει προκαλέσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε περιορισμό των βουλευτικών προνομίων. Τα αυτοκίνητα και η φύλαξη από αστυνομικούς περιορίζονται και οι κυβερνητικοί βουλευτές ανάστατοι καταθέτουν τις αντιρρήσεις τους.

«Πως θα πηγαίνουμε στην περιφέρεια μας τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα χωρίς υπηρεσιακό αυτοκίνητο;  φέρεται πως ρώτησαν οι βουλευτές της επαρχίας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που είχε αναλάβει να ενημερώσει τα «πρωτάκια».

Τον προβληματισμό τους όμως κατέθεσαν ορισμένοι βουλευτές και για το θέμα της ασφάλειάς τους λέγοντας: «Με τις ερωτήσεις που καταθέτουμε, κινδυνεύουμε και δεν μπορεί το αυτοκίνητο που μεταφέρει τα παιδιά μας να είναι και αυτό που χρησιμοποιούμε κι εμείς για τη δουλειά μας κι ούτε γίνεται να μην έχουμε αστυνομικούς».

Αντιδράσεις δε υπήρξαν και για την μείωση της αστυνομικής φρουράς τους λέγοντας: «Αν δεν έχουμε εμείς αστυνομικούς να μην έχουν ούτε οι υπουργοί. Δεν γίνεται επίσης εμείς να έχουμε μόνο έναν αστυνομικό. Γιατί πόσες ώρες θα δουλεύει;». Ενώ κάποιοι άλλοι άφησαν αιχμές για άλλους συναδέλφους τους βουλευτές που έχουν «στρατιές» αστυνομικών…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα των αυτοκινήτων, σημειώνοντας ωστόσο πως το κάθε βουλευτικό όχημα κοστίζει 9.000 ευρώ και υπάρχει η σκέψη να γίνει μια νέα σύμβαση με άλλη εταιρεία που θα είναι πιο οικονομική.

Πάντως δεν καταφέραμε να μάθουμε αν μεταξύ των διαμαρτυρομένων βουλευτών συμπεριλαμβάνονταν κι ο δικός μας, που είναι επίσης ένα απ΄ τα πρωτάκια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *