Με 233 ψήφους νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Π.ΠΑΥΛ.

Mε 233 ψήφους εξελέγη, από την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ πρότειναν για υποψήφιο πρόεδρο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο που πήρε 30 ψήφους.

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη με 233   ψήφους ο Παυλόπουλος«Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές και απόντες από την ψηφοφορία ήταν πέντε βουλευτές.

Τον κ. Παυλόπουλο (7oς πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Μεταπολίτευση) ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας με εξαίρεση τους Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, Αλέκο Κοντό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα πέντε ήταν οι απόντες από την ψηφοφορία:– ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ που εξήγησε με δήλωσή του ότι διαφωνεί με την υποστήριξη της υποψηφιότητας Παυλόπουλου

– ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ασθενής

– η Ιωάννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσε με την επιλογή Παυλόπουλου.

– ο Αλέκος Κοντός της ΝΔ που βρίσκεται στο εξωτερικό και δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Πρ. Παυλόπουλο.

– ο Σάββας Αναστασιάδης της ΝΔ που δήλωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό σημειώνοντας ότι θα ψήφιζε τον Πρ. Παυλόπουλο.

Το Προεδρείο της Βουλής θα επισκεφθεί -κατά το Πρωτόκολλο- στη συνέχεια τον Προκόπη Παυλόπουλο στο γραφείο του, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

Πηγή:Zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.