Προκόπης Παυλόπουλος η πρόταση Τσίπρα για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Προκόπης Παυλ.

Το αουτσάϊντερ (Προκόπης Παυλόπουλος) επικράτησε τελικά του φαβορί (Δημήτρη Αβραμόπουλου) στην κούρσα της διαδοχής του Κάρολου Παπούλια στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σαν πρόταση της κυβερνητικής παράταξης. Με δεδομένο λοιπόν ότι η υποψηφιότητά του θα στηριχθεί και από την Νέα Δημοκρατία της οποίας είναι περίπου …ισόβειο και πολύ διακριτό μέλος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος και μάλιστα με πολύ αυξημένη πλειοψηφία (μάλλον με 238 ψήφους).

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου που ήταν ο διακαής πόθος του πρωθυπουργού, ώστε να τοποθετήσει τον πρώτο αριστερό επίτροπο στις Βρυξέλλες στην θέση του, δεν ευοδώθηκε εξ αιτίας της σφοδρής αντίδρασης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Λαφαζάνης) και άλλων συνιστωσών του Σύριζα. Κι έτσι μας προέκυψε ο κ. Παυλόπουλος.

Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνουν τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Αλιβιζάτο ενώ το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει λευκό.

Με την εξέλιξη αυτή μάλλον αποδείχνεται πως τίποτε στην πολιτική δεν είναι τυχαίο. Γιατί τώρα ερμηνεύεται η απόφαση του κ. Παυλόπουλου να μην πολιτευθεί κατά τις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όταν είχε δηλώσει πως θα απέχει γιατί έχει κουραστεί και έχει κουράσει τους ψηφοφόρους του. Προφανώς εννοούσε τους απλούς ψηφοφόρους-πολίτες κι όχι τους ψηφοφόρους-βουλευτές…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *