Υπεργραμματέας-συντονιστής της εκλογικής επιτροπής ο Νίκος Βικέντιος

Υπεργραμματέας συντονιστής της εκλογικής επιτροπής ο Νίκος Βικέντιος

Δίχασαν αντί να ενώσουν οι απεσταλμένοι της Αθήνας

Ως “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”  θα μείνει στην  μνήμη των μελών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα η χθεσινή συνάντηση για την δημιουργία εκλογικής επιτροπής αγώνα.

Οι δύο απεσταλμένοι του κόμματος (γραμματέας του οργανωτικού της ΚΠΕ κι ένα μέλος της ΔΕΚΑΠ) δέχονταν βροχή ερωτημάτων  από την πλειοψηφία των παρισταμένων σχετικά με την ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών της Νομαρχιακής Επιτροπής .

Πρώτη πήρε τον λόγο η κ. Αμαλία Φραγκούλη (πρόεδρος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ , τουλάχιστον σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που φτάνουν σε εμάς μέσω του επίσημου email) η οποία χαρακτήρισε “παρωδία” την συγκέντρωση κι απέδωσε την απουσία των πρωτοκλασάτων τέως εκλεγμένων της Λευκάδας που ανήκουν στον χώρο στο γεγονός ότι έχουν παρακαμφθεί οι δημοκρατικές διαδικασίες,  την ίδια άποψη εξέφρασαν με παρέμβασή τους ο κ. Φερεντίνος Θωμάς , ο κ. Γιώργος Μεταξάς( …ούτε ο  Ερντογκάν  δεν τα κάνει αυτά, είπε) κ”α.

Ο κ. Παναγιώτης Σκληρός απευθυνόμενος στην γραμματέα του οργανωτικού της ΚΠΕ, είπε:

Πάτε σήμερα να ξεκινήσετε έναν προεκλογικό αγώνα , γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν έχει γίνει αυτό χωρίς να υπάρχει Νομαρχιακή Επιτροπή στον Νομό, ποιός από τους παλιότερους θυμάται ανάλογη περίπτωση, ρωτήστε τους, ποιός έχει κάνει εκλογικό αγώνα χωρίς να υπάρχει Νομαρχιακή Επιτροπή κι όλοι εμείς από κάτω, εσείς αργήσατε εννιά μήνες στο ζήτημα αυτό και συγχαρητήρια που το τόλμησε μια γυναίκα ν΄αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, εγώ τονίζω είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν  είμαι προσωπολάτρης, άλλωστε στις εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη  του αρχηγού μας συμμετείχαν και μέλη άλλων πολιτικών χώρων, είναι δικό σας το πρόβλημα ότι δεν πιστοποιήσατε την Νομαρχιακή Επιτροπή, θα μπορούσατε να το πράξετε σήμερα, στην θέση σας υπήρξαν φυσιογνωμίες του ΠΑΣΟΚ. Έλεος με αυτό το κλίμα θα κάνουμε εκλογές και θα προωθήσουμε τους υποψηφίους μας;

Στην συνέχεια υπήρξαν προτάσεις  από άλλους για διακοπή της συγκέντρωσης και για επανάληψη της σε άλλη ημερομηνία με προϋπόθεση να οριστεί η Νομαρχιακή Επιτροπή, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Νίκος Βικέντιος δήλωσε ότι μόλις χθες το βράδυ ενημερώθηκε ότι του αποδόθηκε ο ρόλος του Συντονιστή του εκλογικού αγώνα, όμως δεν περίμενε ότι θα βρεθεί στην δυσχερή θέση να συζητά για το ζήτημα του μη ορισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής

“Τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά” είπε ο Πέτρος Μήτσουρας, αντί να δούμε πως θα βοηθήσουμε τους τρεις υποψηφίους μας,

Η κ. Σεβαστή Ρεκατσίνα κατηγόρησε ευθέως το “κόμμα” ότι με την επιλογή τους αυτή εξυπηρετούν  στενά πολιτικά συμφέροντα και δεν εννοεί τον κ. Λάζαρη, δεν γίνεται είπε το κόμμα ν΄αφήνει αυτή την εκκρεμότητα και στην συνέχεια ν΄απαιτεί ενότητα, δεν πρόκειται να υπάρξει ενότητα σύντροφοι κι αυτό το καταλαβαίνετε, δεν γίνεται να έχουμε εκλεγμένα μέλη Νομαρχιακής και για οποιοδήποτε λόγο να μην έχει γίνει πιστοποίησή της, μάλιστα το λίγο διάστημα που λειτούργησε είδαμε κάποιες ανακοινώσεις, όχι σαν πριν , για παράδειγμα δεν υπήρξε ανακοίνωση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά!

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Λύγδας

Μίλησε για παρεξήγηση , όπως είπε παντού όντως η Νομαρχιακή Επιτροπή μαζί με άλλα μέλη του κόμματος απαρτίζουν την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, στην Λευκάδα δεν έχουμε πιστοποίηση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας και κάποιοι αυθαίρετα μαζεύτηκαν και λένε εμείς είμαστε η Νομαρχιακή Επιτροπή, στο σημείο διακόπηκε από τον κ. Βαγγέλη Θεριανό και στην συνέχεια τόνισε ότι η προηγούμενη Νομαρχιακή Επιτροπή ήταν διορισμένη και δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτή η κουβέντα , αλλά πρέπει να γίνει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα η οποία θα απαρτίζεται από ς όσους θέλουν να βοηθήσουν και από τα μέλη της Νομαρχιακής ενδεχομένως.

Ενωτική εμφανίστηκε η κ. Αρβανίτη, ενώ απέφυγε να πάρει θέση σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Νομαρχιακή, ενώ ο κ. Ράπτης   ξέσπασε κατά των “απεσταλμένων”  αναρωτώμενος για τον ρόλο και τον σκοπό της συγκέντρωσης και της παρουσίας τους στην Λευκάδα, εάν πρόκειται για κάποιου είδους διαπραγμάτευσης ή συναλλαγής.

Κατηγόρησε το οργανωτικό όργανο του κόμματος για ανικανότητα, αφού άφησε ένα απλό απόστημα  χωρίς να το αντιμετωπίσει κι έγινε καρκίνος, ένα θέμα που σέρνεται από τον  Μάιο και τώρα δεν συμμαζεύεται το θέμα. Δεν ενδιαφέρεται ο Λάζαρης, η κ. Φραγκούλη, ο Ράπτης που πρόκεινται και που, να βοηθήσουν το κόμμα θέλουν,  ο καθένας ,και σας το λέω εγώ που ψήφισα Ανδρουλάκη φανερά, η κοινωνία τον έβγαλε τον Ανδρουλάκη γιατί ήθελε να δει κάτι διαφορετικό, και δεν βλέπω κάτι διαφορετικό παρά μια ανικανότητα, ξέρετε με ρωτούν και δεν έχω τι να απαντήσω, ρε Ράπτη εσείς δεν μπορείτε να λύσετε τα δικά σας προβλήματα, πως θα λύσετε τα δικά μας;Έτσι είναι φίλες και φίλοι, εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να την πιστοποιήσετε την Νομαρχιακή γιατί αυτή είναι η αλήθεια, κάπου στην μέση, η Λευκάδα θέλει Νομαρχιακή να πάει στις εκλογές, δεν υπάρχει το να μην στενοχωρήσουμε κανένα και δεν βοηθά η στρογγυλοποίηση, τους “γόρδιους δεσμούς τους λύνεις αμέσως, τους κόβεις δεν τους αφήνεις να σε βασανίζουν. Είναι ντροπή σας, είναι ντροπή μας. Η πολιτική είναι ανιδιοτέλεια, αγώνας, οι αξίες, ο σεβασμός, η  συντροφικότητα και προπάντων η συνέπεια, η συνέπεια λέω , ναστε καλά!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο τρίτος υποψήφιος Βουλευτής κ. Αντώνης Σίδερης, ο οποίος είπε ότι η παρουσία των μελών της ΚΕ του κόμματος έφερε τ ΄αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και ίσως καλύτερα θα ηταν μόνη της η Τοπική Οργάνωση να έβρισκε λύση αφού υπήρχε και υπάρχει αυτή η διάθεση. Προφανώς κάποιοι ήρθαν στην συγκέντρωση  να πουν ότι είχαν να πουν και ν΄αποχωρήσουν , αλλά ούτε και τα μέλη του κόμματος που ήρθαν να συμβιβάσουν την κατάσταση τα πήγαν καλά γιατί ήρθε με διάθεση ν΄ ανακοινώσει τις εξ άνωθεν αποφάσεις , όχι για να βρει συμβιβαστική λύση. Δεν θέλω να πάρω θέση, όμως εδώ απόψε υπήρχε διάθεση να τα βρούμε , τουλάχιστον για τις εκλογές, ήρθατε εδώ φουριόζοι κι αρχίσατε με τις πιστοποιήσεις κι ανάψαν τα αίματα. Ειλικρινά μιλάω πιστεύω ότι θα τα βρούμε καλύτερα μεταξύ μας παρά με την παρέμβαση της Κεντρικής Διοίκησης. Αυτοί οι επτά με ονόματα είναι εκλεγμένα μέλη της Νομαρχιακής δεν μπορεί κανένας  να τους “αποεκλέξει”, από την άλλη υπάρχει το θέμα της πιστοποίησης, μπορούμε να μην γυρνάμε συνέχεια στα ίδια; Δύο μήνες έμειναν, είμαι αισιόδοξος θα τα καταφέρουμε , θα πάμε καλά, μπορούμε να πάμε καλά αυτό είναι το  μήνυμα!

Πηγή: MEGANISINEWS.EU

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *