Πλημμύρες στα χωριά του Φαναρίου δήμου Πάργας

αρχική
Δραματικές ήταν οι συνέπειες των τελευταίων καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των χωριών της περιοχής Φαναρίου του Δήμου Πάργας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που μας έστειλε η ΚΟ της Πρέβεζας του ΚΚΕ, το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω, μαζί με μέρος του φωτογραφικού υλικού που δείχνουν την ταλαιπωρεία και τις ανυπολόγιστες ζημιές για τους κατοίκους εξ αιτίας των πλημμυρών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 Για ακόμα μία φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα έβγαλαν στο προσκήνιο την εγκατάλειψη του Νομού Πρέβεζας αλλά και ιδιαίτερα την περιοχή του Φαναρίου.
Κλιμάκιο της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα χωριά για να έχει ιδία άποψη από τις καταστροφές.  Η εικόνα από τα χωριά ήταν αποκαρδιωτική.
Ολόκληρη η περιοχή του Φαναρίου έχει πλημμυρήσει και ιδιαίτερα τα χωριά Καναλάκι, Σταυροχώρι, Αχερουσία, Κορώνη, Κυψέλη Θέμελο και Αμμουδιά.  Πολλά σημεία  έχουν μείνει χωρίς οδική πρόσβαση. Παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό δίκτυο.
Σταβλικές  εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία σε όλη η βιοτεχνική περιοχή Καναλακίου πλημμύρισαν. Σε πολλές περιπτώσεις οι καταστροφές ήταν καθολικές.
Ανυπολόγιστες οι ζημιές που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα που έγινε ένα με τις κατοικίες και τα καταστήματα των χωριών με άμεσες οικονομικές και όχι μόνο, επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή του Φαναρίου το κράτος δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Παρόλο που οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πάργας σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων αφού ειδικά η περιοχή του Φαναρίου έχει πληγεί πάρα πολλές φορές από πλημμύρες και την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα.
Όπως φαίνεται οι λαϊκές ανάγκες δεν χωρούν στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι αστικές κυβερνήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *