Άρχισαν το “δούλεμα” οι Ευρωπαίοι…

Σοϊμπλε
ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ SITE

Der Postillon: «Η Ελλάδα επιβάλλει τέλος χρήσης για τη Δημοκρατία»!

Μία ιδέα που επί μακρόν συζητείτο χιουμοριστικά στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να λύσει άμεσα και διά παντός το δημοσιονομικό της πρόβλημα, προβάλλει με δημοσίευμά του το σατιρικό Der Postillon στην Γερμανία.

Οπως γράφει το site, που διατηρεί και εκπομπή στο κρατικό κανάλι ARD, «χαρές και πανηγύρια στην Αθήνα! Η ελληνική κρίση χρέους τελειώνει επιτέλους, μετά την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα αρχίσει να εισπράττει δικαιώματα για την Δημοκρατία ως μοντέλο διακυβέρνησης». Μάλιστα, η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο απεικονίζει Ελληνες της Γερμανίας να χορεύουν με παραδοσιακές στολές σε κάποιο γερμανικό δρόμο…

Στο εξής, κατά τους συντάκτες, όλα τα Εθνη που χρησιμοποιούν την Δημοκρατία που αναπτύχθηκε στην Αθήνα 2.500 χρόνια νωρίτερα και απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγει, θα πληρώνουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ τους κατ’ ευθείαν στην Ελλάδα. Μόνο από την ΕΕ 125 δισ. ευρώ θα μπουν στην τσέπη των Ελλήνων, όπως υποστηρίζει.

Το δημοσίευμα πάντως σημειώνει ότι η Ουγγαρία μπορεί να ελπίζει σε κάποια έκπτωση λόγω του απολυταρχικού τρόπου διακυβέρνησης που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Βίκτος Ορμπάν.

Σε κάθε περίπτωση, πολυάριθμες χώρες σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Ωκεανία, αλλά και λίγες στην Αφρική θα πρέπει να καταβάλουν τέλη στην Ελλάδα, γεγονός που προβληματίζει τις κυβερνήσεις τους. Η Τυνησία ήδη σκέφτεται να επαναφέρει τους δικτάτορές της προκειμένου να κάνει οικονομία, διατείνεται το Der Postillon.

Η ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει το τέλος πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πολιτεύματος της Δημοκρατίας και αναδρομικά, κάτι ωστόσο που δεν ανησυχεί την Γερμανία. με Μοναρχία μέχρι το 1918, τους ναζί του Γ’ Ράιχ και στη συνέχεια τη διαίρεση για δεκαετίες και άφησε 1/3 της επικράτειάς χωρίς δημοκρατικές εκλογές, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει πολλά.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, που χρωστούν πάνω 200 χρόνια τελών, επίσης δεν φαίνεται να έχουν μείζον πρόβλημα από τα αναδρομικά ελληνικά τέλη: Ο Μπαράκ Ομπάμα σκέφτεται ήδη εδώ και καιρό να κάνει το ίδιο και να ζητήσει από τον πλανήτη αντίστοιχα τέλη για τον ανελέητο αμερικανικού στυλ καπιταλισμό, καταλήγει το κείμενο.

Πηγή: Der Postillon (via ETHNOS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *