Μπιλ Άκμαν: Ξεκίνησε ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος!

Μπιλ Άικμαν: Ξεκίνησε ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος

Ο Μπιλ Άκμαν έχει αποκτήσει τη φήμη του σύγχρονου Νοστράδαμου τα τελευταία χρόνια
AP Photo/Richard Drew

Ο δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε τον κορωνοϊό λέει ότι ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει

 

Ένας δισεκατομμυριούχος που στοιχημάτιζε για την άφιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στον πλανήτη έκανε ακόμη μία πρόβλεψη – και αυτό δεν είναι καλό.

Ο διευθυντής hedge fund Μπιλ Άκμαν ισχυρίστηκε ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ήδη ξεκινήσει», λέγοντας ότι μια πιο εκτεταμένη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε τώρα να είναι αδύνατο να σταματήσει μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Άκμαν έχει αποκτήσει τη φήμη του σύγχρονου Νοστράδαμου τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2020, όταν πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να μην εκτιμούν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο κορωνοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο, εμφανίστηκε στο CNBC προειδοποιώντας ότι «έρχεται η κόλαση» και ζητώντας 30ήμερο lockdown.

Αλλά και επιχειρηματικά, η περιουσία του μέσω της εταιρείας του Pershing Square Capital 2 εκτοξεύτηκε σε δισεκατομμύρια δολάρια όταν πόνταρε σε μετοχές που κατέρρεαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τώρα, ήρθε η ώρα για ακόμη μια πρόβλεψη για την άφιξη ενός πιθανού τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

«Τον Ιανουάριο του 2020, είχα εφιάλτες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πανδημίας, αλλά όλοι φαινόταν να πιστεύουν ότι ήμουν τρελός», έγραψε στο Twitter.

«Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα».

Προειδοποίησε ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αργήσαμε να το διαπιστώσουμε».

«Ο Πούτιν έχει εισβάλει στην Ουκρανία και αυτό δεν πάει καλά για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Οι Ουκρανοί έχουν προβάλει μια αξιοσημείωτη αντίσταση. Το ΝΑΤΟ αρνείται να μπει στον πόλεμο, αλλά τα μέλη του ΝΑΤΟ και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου έχουν ξεκινήσει έναν οικονομικό πόλεμο και προμηθεύουν Stingers, αντιαρματικά όπλα, άλλα πυρομαχικά, πληροφορίες και χρηματοδότηση».

Ο Άκμαν συνέχισε λέγοντας: «Ο Πούτιν κήρυξε αυτές τις ενέργειες ως πολεμικές πράξεις κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε πριν μπούμε σε έναν θερμό πόλεμο με τη Ρωσία».

Ο Άκμαν κάλεσε τη Δύση να δράσει ανακοινώνοντας εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχουν στην Ουκρανία «το καλύτερο όπλο μας και περισσότερα από αυτό».

Πηγή: cnn.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *