ΚΙΝΑΛ: Μετά το παρών του Γιώργου πέφτουν οι πρώτες κανονιές

ΚΙΝΑΛ: Μετά το παρών του Γιώργου πέφτουν οι πρώτες κανονιές

Τα νέα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Στο Κίνημα Αλλαγής ξεκινά ένα καυτό δίμηνο. Οι φάκελοι των υποψηφίων τυπικά «έκλεισαν» την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από την αρμόδια Επιτροπή και οι «έξι» ουσιαστικά μπαίνουν σε μια (δύσκολη) προεκλογική μάχη. Αυτό που μένει να φανεί είναι ποιοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Τα δεδομένα, σύμφωνα με έμπειρα πράσινα στελέχη έχουν ως εξής:

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Α. Λοβέρδος και ο Ν. Ανδρουλάκης θεωρούνται ως τα φαβορί, με τον πρώτο να μοιάζει ως το επικρατέστερο. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, βρίσκονται για δεύτερη φορά σε μια τέτοια μάχη. Την προηγούμενη το 2015 και το 2017 την έχασαν, και οι δύο από την Φώφη Γεννηματά. Οπότε αυτομάτως πιθανότατα είναι και η τελευταία τους ευκαιρία. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εάν δεν κερδίσει θα έχει μείζον πολιτικό ζήτημα. Με άλλα λόγια και οι «τρεις» θα παίξουν τα ρέστα τους, όπως λένε χαρακτηριστικά από την Χαριλάου Τρικούπη.

Η επικοινωνιακή μάχη ήδη ξεκίνησε. Ο Νίκος σε μια επιχείρηση επίδειξης ισχύος-κατέθεσε 20 χιλιάδες υπογραφές από απλά μέλη και 110 υπογραφές από την «δεξαμενή» της Κεντρικής Επιτροπής. Την ίδια ώρα, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου συγκέντρωσε 83 υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ άνοιξε πλατφόρμα συλλογής υπογραφών στην προσωπική σελίδα του πρώην πρωθυπουργού στο facebook. Μέχρι, χθες το απόγευμα, ήδη υπογράψει πάνω από 20.000. Να σημειωθεί ότι ο Π. Γερουλάνος κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 6.245 υπογραφών ενώ ο Π. Χρηστίδης 7.000. Είναι σαφές ότι στην προκειμένη περίπτωση η ιδιότυπη αυτή μάχη των αριθμών αποτελεί το εναρκτήριο… λάκτισμα.

Ερωτήματα στη Χαριλάου Τρικούπη

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που κυριαρχούν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι τι θα πράξουν οι κκ. Καστανίδης και Γερουλάνος. Και οι δύο θεωρούνται τις επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό σημαίνει ότι θα «ψάξουν» ψήφους από την ίδια δεξαμενή με τον πρώην πρωθυπουργό και άρα θα του «κόψουν» ορισμένους, ενώ την ίδια στιγμή τόσο ο Ν. Ανδρουλάκης όσο και ο Α. Λοβέρδος έχουν διαφορετικό target group. Τα δεδομένα, πάντως, θα αλλάξουν άρδην εφόσον στο δεύτερο γύρο εάν «περάσει» ο κ. Παπανδρέου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν πως ένας από τους δύο ή και οι δύο θα κάνουν πίσω..

Το δεύτερο βασικό ερώτημα που θα κληθεί σύντομα να απαντήσει το ΚΙΝΑΛ είναι ο… αρχηγός! Η ασθένεια της Φώφης Γεννηματά δεν της επιτρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά της και συνεπώς θα πρέπει να αναζητηθεί το πρόσωπο που στη Βουλή θα λειτουργεί ως πρόεδρος. Φαβορί τη δεδομένη στιγμή μοιάζει ο προσφάτως αποσυρθείς από την κούρσα για την ηγεσία, Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο ίδιος έχει την εμπειρία και το πλέον πιθανό είναι πως αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να είναι… διαθέσιμος για να αναλάβει το πόστο. Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μια τελευταία παράμετρος που προβληματίζει ορισμένους είναι ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και άρα θα πρέπει να… περιμένει τις εκλογές ώστε να ανέβει ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο βήμα της Βουλής. Που σημαίνει πως μέχρι να γίνουν εκλογές θα τον «εκπροσωπεί» κάποιος άλλος.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *