ΚΙΝΑΛ: Κρίνεται η τέταρτη υποψηφιότητα-

ΚΙΝΑΛ: Κρίνεται η τέταρτη υποψηφιότητα

Τρέχει ο Κεγκέρογλου για τις υπογραφές

Με τη Φώφη Γεννηματά να έχει αποσυρθεί για λόγους υγείας από τη μάχη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (που ανήκει στη φράξια της κ. Γεννηματά) αναζητά – την ύστατη ώρα – τις απαραίτητες υπογραφές προκειμένου να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Μάλιστα οφείλει να τις καταθέσει ( 45 από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή από 5.000 μέλη του κόμματος) το αργότερο μέχρι αύριο 15 του μήνα. Ειδάλλως στην κούρσα για τη διαδοχή της κυρίας Γεννηματά θα μείνουν οι «τρεις» (Λοβέρδος, Καστανίδης, Ανδρουλάκης), από την στιγμή που έχουν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. Να σημειωθεί ότι μεθαύριο, Παρασκευή, θα συγκληθεί και το αρμόδιο όργανο που θα ελέγξει (δειγματοληπτικά) αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι μολονότι στο τραπέζι έπεσε η πρόταση οι εκλογές να αναβληθούν για λίγες μέρες, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί δεν πρόκειται να αλλάξει κι έτσι οι οι εσωκομματικές κάλπες αναμένεται να στηθούν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, κάτι με το οποίο συμφωνούν απόλυτα και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι. Μια ενδεχόμενη αλλαγή των ημερομηνιών ουσιαστικά θα παρέτεινε μια διαδικασία που ούτως ή άλλως δημιουργεί εσωστρέφεια στην Χαριλάου Τρικούπη, την στιγμή που η ασθένεια της κυρίας Γεννηματά δημιουργεί έλλειμμα ηγεσίας.

3+1 υποψήφιοι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς ώρας πλην του κ. Κεγκέρογλου δεν υπάρχει άλλο στέλεχος πρόθυμο να «μπει» στην κούρσα της διαδοχής. Και μολονότι ακούστηκαν ορισμένα ονόματα όπως το Γ. Ευθυμίου ή ακόμα και του Γ. Παπανδρέου αλλά και των Μ. Χριστοδουλάκη, Π. Γερουλάνου, δύσκολα θα προκύψει έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Η (δύσκολη) εξίσωση του επικεφαλής της ΚΟ

Την ίδια ώρα, στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη συζητείται έντονα το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει ουσιαστικά ένα πιο… ηγετικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει ουσιαστικά να αποφασίσουν ποιο πρόσωπο θα επιτελέσει το συγκεκριμένο ρόλο (εκτός αν υπάρξει παρέμβαση από την κυρία Γεννηματά), από την στιγμή που απομένουν περίπου δύο μήνες μέχρι την εκλογή της νέας ηγεσίας. Ένα τέτοιο πρόσωπο θα μπορούσε, λένε ορισμένοι, να είναι ο Γ. Παπανδρέου δεδομένου ότι στο εγγύς μέλλον υπάρχουν δύσκολες μάχες στη Βουλή και ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία. Παραμένει, όμως, άγνωστό εάν θα υπάρξει συμφωνία δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με όλες τις «φράξιες» του κόμματος.

Πηγή:www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *