Ο Παμνώντας πάει εξορία!

Ο Παμνώντας πάει εξορία!
Σημείωση Σύνταξης αντί προλόγου: Πιστεύαμε και μάλλον λαθεμένα καθώς φαίνεται, πως η εξορία (ο εξοστρακισμός στην αρχαιότητα) ήταν μια σκληρή κι απάνθρωπη τιμωρία που αφορούσε αποκλειστικά το παρελθόν και πλέον υπήρχε μόνο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θυμίζουμε πως επιβάλλονταν -συνήθως άδικα- είτε για λόγους ζηλοφθονίας, (όπως έγινε με τον Αριστείδη τον δίκαιο), είτε για απαγορευμένα πολιτικά φρονήματα, όπως κατά κόρον γίνονταν σε πολύ πιο κοντινές μας εποχές που όλοι(;) προσπαθούμε να ξεχάσουμε…
Τώρα -και με αφορμή τον εξοστρακισμό του συμπαθέστατου μασκώτ της περιοχής των Περιβολίων γαϊδάρου Παμνώντα- μαθαίνουμε πως αφενός η εξορία είναι πάντα εδώ και καραδοκεί να πάρει την ρεβάνς και αφετέρου πως αιτία της μπορεί να είναι και ένα απλό γαϊδουρίσιο γκάρισμα! Κι ας είναι γεμάτη η κοινωνία μας με  γαϊδούρια, που εκτός των άλλων γκαρίζουν ασύστολα, χωρίς μάλιστα να ενοχλείται και χωρίς να τα πειράζει κανείς…
Όμως ας δούμε τις θλιβερές εξελίξεις με την εξορία του Παμνώντα, όπως πολύ γλαφυρά τις εξιστορεί η ιδιοκτήτρια (του ίδιου και των λοιπών θηρίων) Καίτη Κακαβούλη στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb:
***
Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΝΩΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΗΡΙΩΝ
Το πρόβλημα στα περιβόλια ξεκίνησε απ το 2000 που άρχισε η ανάπτυξη.
Σε σούδα που έγινε οικόπεδο έριξε ο δήμος αγωγό ομβρίων υδάτων, και με την ανοικοδόμηση της περιοχής έκλεισαν οι δίοδοι των νερών, οπότε τα περιβόλια έγιναν βάλτοι, σάπισαν τα δέντρα και πλέον δεν γίνονταν να περιποιηθούμε τους κήπους μας.
Για πολλά χρόνια απευθυνόμασταν στο δήμο, αλλά ποτέ δεν υπήρχαν χρήματα για να φτιαχτούν οι αγωγοί των ομβρίων υδάτων.
Όσες φορές πήραμε εργάτες να ξελογκώσουν τα βαλτωμένα οικόπεδα μας, θέλαμε τουλάχιστον 500 ευρώ τη φορά, κι αυτό έπρεπε να γίνεται συνέχεια τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο.
Επειδή δεν θέλαμε να καταφύγουμε σε δηλητήρια (raundap κλπ), αφού βρισκόμαστε σε εντος σχεδίου περιοχή πια, βάλαμε κότες και έναν γάιδαρο (Παμνώντα) να αναλάβουν τον καθαρισμό οικολογικά, αφού είχαμε απελπιστεί.
Κι εκεί καταφθάνουν οι» φιλόζωοι» «οικολόγοι» γείτονες μας.
Ενοχλούν τα ζώα γιατί μυρίζουν (κι αυτό το καταλαβαίνω πολύ καλά) και προπαντός γιατί κάνουν φασαρία στην «ήσυχη» αυτή περιοχή.
Η αποχέτευση τους (εμείς έχουμε βόθρο) που ξεχειλίζει συνέχεια και δεν στέκεις απ’ τη βρώμα δεν τους ενοχλεί, αλλά γούστα ειν’ αυτά, καθένας όπως έχει συνηθίσει.
Εφόσον λοιπόν ο «πολιτισμός» έφτασε και στα περιβόλια, πρέπει να συμμορφωθούμε και να εξαφανίσουμε τα ζώα.
Εντάξει, γείτονες, αφού κόπτεσθε τόσο πολύ για τη νομιμότητα, θα απομακρύνουμε τα ζώα, αλλά φροντίστε κι εσείς να είσαστε καθ’ όλα νόμιμοι γιατί οι περισσότεροι παρανομείτε μπροστά στα μάτια μας.
Και ο νοών νοείτω!
ΥΣ.: Μάθαμε ότι έκτος από τη μυρωδιά τους γείτονες μας τους ενοχλεί το γκάρισμα του γαϊδάρου και το λάλημα του κόκορα.
Μάλλον μας έχει διαφύγει ότι η καταγωγή των σεβαστών κατά τα άλλα γειτόνων μας έλκει από αριστοκρατική γενιά και οι ήχοι αυτοί είναι ξένοι στα ευαίσθητα αυτιά τους!
Και μια πρόσκληση προς τους μικρούς φίλους του Παμνώντα που τον αγαπούν:
Ο Παμνώντας θα είναι για λίγες ακόμη μέρες μαζί μας. Μπορούν να έρθουν να τον ταΐσουν να παίξουν μαζί του και να φωτογραφηθούν.
***
[Και το δικό μας Υ.Γ. με μια απορία μας: Δυστυχώς, δεν μας λέει η ιδιοκτήτρια τίποτε για την τύχη του έτερου θηρίου του κόκορα! Θα ακολουθήσει τον Παμνώντα στην εξορία για ένα πρωϊνό λάλημα, ή μήπως -ακόμα χειρότερα- θα καταλήξει μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι;]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *