Επέστρεψαν κι άλλοι διασωθέντες του ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

διασωθέντες 1

Απίστευτη η σύγχυση για επιβαίνοντες και αγνοούμενους…

Με αγκαλιές και πολλή συγκίνηση υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο χθές λίγο μετά τις 4:30 μ.μ. συγγενείς και φίλοι τους 106 διασωθέντες της τραγωδίας του ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Οι συμπατριώτες μας καταβεβλημένοι από την απίστευτη τραγωδία, μεταφέρθηκαν από το Πρίντεζι δωρεάν με αεροσκάφος της Aegean. Μεταξύ των αναμενόντων στο αεροδρόμιο, τραγικές φιγούρες κάποιοι συγγενείς αγνοούμενων κρατώντας τη φωτογραφία τους, προσπαθούσαν μήπως μάθουν κάτι περισσότερο γι αυτούς.Να σημειωθεί ότι από τους 268 συνολικά Έλληνες που επέβαιναν στο πλοίο, έχουν διασωθεί 236 ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεκροί. Με βαση αυτά τα νούμερα λοιπόν, λείπουν ακόμη 29 συμπατριώτες μας…

Το ΥΕΝ πάντως αναφέρει πως αγοούνται μόνο 9 Έλληνες! Μύλος δηλαδή!

Στην ιταλική πλευρά όμως, η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τους επιβαίνοντες και τους αγνοούμενους είναι απίστευτη. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ από την εισαγγελία του Μπάρι ειπώθηκε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για 179 επιβαίνοντες, ενώ υπάρχει η βεβαιότητα ότι υπήρχαν και πολλοί λαθρεπιβάτες. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 3 τέτοιοι λαθρομετανάστες που βγήκαν ζωντανοί στην Ιταλία.

Τα ιταλικά ΜΜΕ ακόμη, “ανακάλυψαν” αυτό που γράψαμε εμείς για την πιθανή αιτία της φωτιάς (που εξελίχθηκε σε πυρκαγιά) από την πρώτη μέρα: Πιθανότατα, λένε, η πυρκαγια προκλήθηκε από επέκταση φωτιάς που άναψαν λαθρομετανάστες στο γκαράζ για να ζεσταθούν!

Στην πεντάωρη κατάθεσή του ο Ιταλός πλοίαρχος του ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ υποστηρίζει πως έκανε όλες τιε ενέργειες που προβλέπονται…

Και στην Πάτρα

Στην Πάτρα τέλος, έφθασαν σήμερα (πρωτοχρονιά) με το SUPER FAST II, ακόμα 33 μέλη του πληρώματος του καμμένου πλοίου προερχόμενα από το Μπάρι της Ιταλίας.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος μέσω της ιστοσελίδας του έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των φερόμενων ως αγνοουμένων Ελλήνων, που είναι οι κάτωθι:

1. Κουφογιώργος Αλέξανδρος

2. Συμεωνίδης Ιωάννης

3. Τσάμης Βασίλειος

4. Νικολάρας Απόστολος

5. Καζαντζίδης Γεράσιμος

6. Σαγιρίδης Νικόλαος

7. Παπαδόπουλος Γεώργιος

8. Καραβαγγέλης Ευάγγελος

9. Σοφός Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *