Ηχηρές απουσίες και μικρή συμμετοχή στην τηλεδ/ψη της Φώφης

Ηχηρές απουσίες και μικρή συμμετοχή στην τηλεδ/ψη της Φώφης

Ελάχιστοι, σε σχέση με το σύνολο των δεκάδων δημάρχων που επικαλέσθηκε το βράδυ των δημοτικών εκλογών ότι εξέλεξε, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ,με την πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά.
Αν και ήταν η πρώτη αυτού του υψηλού επιπέδου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκε, η συμμετοχή ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών.
Όχι μόνο δεν συμμετείχε ο ένας και μοναδικός περιφερειάρχης που εξελέγη με την στήριξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο κ. Αρναουτάκης της Κρήτης, αλλά ούτε και οι πρώην περιφερειάρχες που είναι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στα Περιφερειακά Συμβούλια.
Το ίδιο και με τους δημάρχους , όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους πλειάδα εξ΄αυτών – ιδιαίτερα των εκτός της Αττικής- που το ΚΙΝΑΛ, δήλωνε ότι πρόσκεινται σ΄εκείνο.
Σύμφωνα με περιφερειακό σύμβουλο της Πελοποννήσου και πρώην αντιπεριφερειάρχη που συμμετείχε, οι μετέχοντες ( κυρίως Δημοτικού Σύμβουλοι και κομματικά στελέχη) στην τηλεδιάσκεψη δεν ξεπέρασαν συνολικά τους 60-65 καθ΄όλη τη διάρκεια της, όπως είπε.
Στον αντίποδα όλων αυτών, από τις ευχάριστες « εκπλήξεις» για το ΚΙΝΑΛ ήταν η συμμετοχή –έστω και …φευγαλέα – του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη .
Η όλη αυτή κατάσταση αντικατοπτρίζει τη διάλυση που ουσιαστικά επικρατεί σήμερα, στις δυνάμεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης . Ο οποίος, ακόμη και την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  ο τομέας όπου είχε αδιαμφισβήτητη ηγεμονική παρουσία και ιδιαίτερα «προνομιακός».

Τα αίτια
Ατυχέστατες επιλογές προσώπων σε νευραλγικές κομματικές θέσεις του τομέα Αυτοδιοίκησης , η δημιουργία ενός «καθοδηγητικού» οργάνου με σχεδόν 100 άτομα , η απουσία μέχρι τώρα οποιασδήποτε λειτουργίας του και σχεδίου, η « πολιτική» που ακολουθεί η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» στην ΚΕΔΕ και προσωπικά ο επικεφαλής της , συνθέτουν μεταξύ άλλων τα αίτια που έχουν οδηγηθεί στη σημερινή διαλυτική κατάσταση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ.
Χαρακτηριστικό είναι δε το περιστατικό που συνέβη προ μηνός . Σε σύγκλιση – με τηλεδιάσκεψη- της παράταξης « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επικεφαλής της , δεν είχε καν κληθεί ο αρμόδιος τομέας Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  ενώ δεν είχαν ειδοποιηθεί ούτε το σύνολο των δημάρχων και των άλλων αιρετών που τη συναπαρτίζουν.

Η Γεννηματά

Σ’ ότι αφορά αυτή καθ΄αυτή την τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είχε αντικείμενο τον νέο εκλογικό νόμο.
Ακόμη και ότι έγινε μόλις τώρα , δείχνει πολλά .
Πρώτον γιατί αν δεν υπήρχε η εμπλοκή με το νομοσχέδιο της ψήφου της Ομογένειας, θα ψηφιζόταν την… ίδια μέρα.
Δεύτερον, το εν λόγω νομοσχέδιο – εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης- είναι στο επίκεντρο και δημοσιοποιημένος μήνες τώρα ενώ έχει ολοκληρωθεί η όποια σχετική διαβούλευση, πέραν και της επεξεργασίας του στη Βουλή. Ακόμη και οι συζητήσεις στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Επομένως ποιο το νόημα αυτής της τηλεδιάσκεψης;
Φυσικά θα είχε νόημα και ιδιαίτερη σημασία αν γινόταν έγκαιρα, ώστε τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να ήταν ενημερωμένα στις σχετικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων που προηγήθηκαν…

Πηγή: www.news-ta.gr   (Τα Νέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *