«Βόμβα» για 4ο κύμα πανδημίας από μέλος της επιτροπής του Υ Υ

«Βόμβα» για 4ο κύμα πανδημίας από μέλος της επιτροπής του Υ Υ

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, την άρση των μέτρων και το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος μίλησε το πρωί της Παρασκευής το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», είπε αρχικά ο κ. Βατόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος «η κοινωνία δεν αντέχει αλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ».

«Δεν ανοίγουμε γιατί η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά γιατί ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του» εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «o ιός είναι εδώ» και γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς ένα ενδεχόμενο πισωγύρισα μπορεί να συμβεί.

«Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Σχετικά με τα self test είπε ότι «η επιτροπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα».

Ερωτηθείς για το πότε θα βγάλουμε την μάσκα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την μάσκα».

Κατά τον ίδιο «η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, είναι οι πρώτοι να μην κάνουν τεστ».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους έχουν κάνει την μία δόση του εμβολίου ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τους είπε «θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν κάνει το εμβόλιο».

Πηγή:Newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *