Στα σκαριά τεράστια “Χολυγουντιανή” επένδυση στη Θήβα

Στα σκαριά τεράστια “Χολυγουντιανή” επένδυση στη Θήβα

Η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη, στον τομέα των εγκαταστάσεων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών , ετοιμάζεται να γίνει στη Βοιωτία . Και θα εκτείνεται σ΄έκταση 200 στρεμμάτων, κοντά στην πόλη της Θήβας .
Σύμφωνα με το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» , η τεράστιας σημασίας για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα επένδυση, η οποία θα ανέρχεται σε …εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , είναι στην « τελική ευθεία».
Η επένδυση αυτή, η οποία θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα κινηματογραφικά-τηλεοπτικά studios στον κόσμο , θα ανοίξει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και εξειδικευμένου μάλιστα προσωπικού αλλά παράλληλα θα φέρει ψηλά στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα την Ελλάδα.
Δημιουργώντας ένας ισχυρό brant name , και το κυριότερο φέρνοντας στην περιοχή και προπαντός στα κρατικά  “ταμεία” σημαντικά έσοδα από τις παραγωγές .
Αλλά και την ώθηση του τουρισμού, με την προβολή παντού μέσω των ταινιών όμορφων περιοχών της χώρας .
Και κυρίως , με την « κάθοδο» λαμπερών ονομάτων –πρωταγωνιστών του παγκόσμιου κινηματογραφικού star system.
Το ελληνικό Χόλιγουντ ή η ελληνική Cinecitta γίνεται πραγματικότητα πλέον, από μια οικογένεια μεταναστών με ρίζες από το Καλοχώρι της Καστοριάς, σύμφωνα με το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Πρόκειται για την οικογένεια Μιρκόπουλου – Πίσσιου, η οποία με την εταιρία τους, Cinespace Film Studio  s εδώ και πολλά χρόνια, έχει δημιουργήσει, με τα τεράστια studios που έχει σε Τορόντο και Σικάγο, τα δικά της «Χόλιγουντ» . Το «Βόρειο Χόλιγουντ» και «Μεσοδυτικό Χόλιγουντ», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί ο αμερικανικός τύπος.
Για τη συμβολή που είχαν δε οι επενδύσεις τους σε Τορόντο και Σικάγο, οι κυβερνήτες και δήμαρχοι αυτών των πόλεων, τους έχουν υμνήσει.
Σύμφωνα πάντα με το « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οι σχετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης έχει διασφαλιστεί και νομοθετικά, τόσο ως προς τα οικονομικά κίνητρα της επένδυσης όσο προπαντός στην εξάλειψη όλων εκείνων των γραφειοκρατικών προσκομμάτων, που φρέναραν τέτοιες επενδύσεις.
Πάντα σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η συμφωνία είναι έτοιμη και οι σχετικές ανακοινώσεις θα είχαν ήδη γίνει. Αλλά μετατέθηκαν για λίγο αργότερα λόγω πανδημίας.
Την επένδυση ωστόσο, επιβεβαίωσε – προανήγγειλε, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το μεγάλο αφεντικό της Paramount Pictures , ο ομογενής μας, Τζιμ Γιαννόπουλος «την περασμένη εβδομάδα προλειαίνοντας το έδαφος για τις επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τους επόμενους μήνες, μετά την άρση καραντίνας».
Ο κ. Γιαννόπουλος , μιλώντας , την περασμένη εβδομάδα σε ψηφιακό πάνελ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Εφευρετικοί Έλληνες» του ΣΕΒ , είπε συγκεκριμένα:
«Στο κομμάτι των εγκαταστάσεων η Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά ξέρω ότι θα ξεκινήσουν επενδύσεις. Επίκειται η δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης, ξέρω άτομα που ενδιαφέρονται».

(Πηγή: PROTOTHEMA via news-ta.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *