Λαϊκό “προσκύνημα” σήμερα στα καταστήματα!

Λαϊκό “προσκύνημα” στα καταστήματα!

Τεράστιες ουρές και “πονηριές” με πολλαπλά SMS προκαλούν ανησυχία…

Το πρώτο Σάββατο με τα καταστήματα ανοικτά, μετά από καιρό, ήταν η αφορμή να συρρεύσουν στις αγορές πολύ μεγάλοι αριθμοί πολιτών.

Αυτή η τάση ενδέχεται να ενισχυθεί από την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ τα νέα, αυξημένα όρια επιβατών για τα αυτοκίνητα και τα ταξί.

Λόγω του καλού καιρού και των εκπτώσεων, ήδη από το μεσημέρι άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες μεγάλες ουρές, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας να προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη -και κυρίως τις αποστάσεις- απευθύνοντας ηχητικά μηνύματα.

Όπως προέκυψε, οι μεγαλύτερες ουρές παρατηρήθηκαν σε καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, καθώς πλέον οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα προτού τα αγοράσουν -κάτι που δεν επιτρεπόταν στις ημέρες του click away.

Συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών κατέγραψαν εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα, με την πλειοψηφία, ωστόσο, των πολιτών να προσπαθεί να τηρήσει τα μέτρα, φορώντας μάσκες και τηρώντας -όσο ήταν δυνατόν- τις αποστάσεις.

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί που έκαναν πεζές περιπολίες βεβαίωσαν αρκετά πρόστιμα έξω από καταστήματα, καθώς διαπιστώθηκαν περιπτώσεις πολιτών που έστειλαν δυο, τρία ή και… τέσσερα SMS (ή έφεραν αντίστοιχο αριθμό χειρόγραφων) προκειμένου να επεκτείνουν τη βόλτα τους στους εμπορικούς δρόμους. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι πολίτες έστελναν δεύτερο -ή και τρίτο- SMS λόγω των μεγάλων ουρών που είχαν σχηματιστεί. Παρά ταύτα, σύμφωνα με την αστυνομία, σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, ώστε να είναι νομότυποι.

Εκκλήσεις καταστημάτων

Οι αστυνομικοί, προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος, έκαναν συνεννοήσεις με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας να προβούν σε παραινέσεις προς τους καταναλωτές. Σε αρκετές περιπτώσεις εργαζόμενοι καταστημάτων ζητούσαν από τους πολίτες να μην περιμένουν άλλο στην ουρά και να επανέλθουν άλλη μέρα -ή και αύριο, Κυριακή, οπότε θα είναι ανοικτά τα καταστήματα.

Μιλώντας στον ANT1, πολίτες ανέφεραν ότι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία «για να ξεσκάσουμε και να κάνουμε μια βόλτα», επισημαίνοντας ότι οι καθυστερήσεις των κούριερ δοκίμασαν τα… νεύρα τους.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/katastimata-megales-oyres-politon-polla-sms-23-01

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *