Μπάιντεν κατά Τραμπ: “Είναι ντροπή για τη χώρα”

Μπάιντεν κατά Τραμπ: “Είναι ντροπή για τη χώρα”

“Καλύτερα που δεν έρχεται στην ορκωμοσία μου”

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόφαση που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ να μην παραστεί στην ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

«Αυτό είναι καλό» σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή.

«Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία συμφωνούμε εμείς οι δύο», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, στις 20 Ιανουαρίου.

«Καλύτερα», «έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες ανησυχίες μου για εκείνον. Είναι μια ντροπή για τη χώρα, μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον πλανήτη. Δεν αξίζει, δεν αξίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα», τόνισε ο Μπάιντεν, και χαρακτήρισε τον Τραμπ έναν από τους πιο ανίκανους προέδρους στην Ιστορία της Αμερικής.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία, ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter πως δεν θα παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν.

«Για όσους ρωτάνε, δεν θα πάω στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου». Αυτό έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter πριν από λίγη ώρα, σημειώνοντας πως δεν θα παρευρίσκεται στην τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1347569870578266115

Η ανάρτηση του απερχόμενου προέδρου έρχεται την ώρα που οι Δημοκρατικοί βρίσκονται πιο κοντά σε μια ιστορική κίνηση, καθώς εξετάζουν την περίπτωση παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά, δύο ημέρες αφού οι ψευδείς ισχυρισμοί του περί εκλογικής νοθείας ενθάρρυναν το πλήθος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο.

O Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο Twitter λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα αφότου το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε τις αναρτήσεις του αναφορικά με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/mpainten-ikanopoiimenos-parastei-orkomosia-tramp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *