Θα δούμε ξανά το αστέρι της Βηθλεέμ μετά από 800 χρόνια!

Θα δούμε το αστέρι της Βηθλεέμ μετά από 800 χρόνια!

Όλοι γνωρίζουμε για το Αστέρι της Βηθλεέμ, τον «οδηγό» που έφερε τους τρεις Μάγους κοντά στον νεογέννητο Χριστό. Αυτό που ίσως δε γνωρίζατε, όμως, είναι πως το άστρο αυτό αποτελεί πραγματικό φαινόμενο και θα φωτίσει και πάλι τα Χριστούγεννα, μετά από 800 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου, ο Δίας και ο Κρόνος, οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα ευθυγραμμιστούν, δημιουργώντας μια απίστευτα λαμπερή αχτίδα φωτός, γνωστή αλλιώς και ως «το Χριστουγεννιάτικό Αστέρι» ή «το Αστέρι της Βηθλεέμ».

Πρόκειται για ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και 800 χρόνια, σύμφωνα με τους αστρονόμους.

Οι δύο πλανήτες έχουν να βρεθούν τόσο κοντά στο βόρειο ημισφαίριο της Γης από τον Μεσαίωνα.

Πότε θα μπορέσουμε να δούμε το Αστέρι της Βηθλεέμ;

Οι λάτρεις των αστρικών φαινομένων θα μπορούν να δουν την ευθυγράμμιση των πλανητών, στρέφοντας το βλέμμα και τα τηλεσκόπιά τους νοτιοδυτικά στον ουρανό, περίπου 45 λεπτά μετά την δύση του ηλίου, στις 21 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, το φαινόμενο θα είναι ορατό και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Η αστροφυσικός της NASA, Dr. Amber Straughn, δήλωσε πως μπορούμε να αναμένουμε την επανεμφάνισή του μέσα στη δεκαετία του 2080.

«Πραγματικά πρόκειται για κάτι που συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου. Ο Δίας και ο Κρόνος ευθυγραμμίζονται αρκετά κοντά περίπου κάθε 20 χρόνια», είπε η Straughn. «Αλλά δεν έχουν έρθει τόσο κοντά εδώ και 800 χρόνια. Την επόμενη φορά που θα έρθουν τόσο κοντά θα είναι σε περίπου 60 χρόνια από τώρα.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *