Αέρα συνέλληνες και πάμε να φάμε την …Νιγηρία!

Αέρα συνέλληνες και πάμε να φάμε την …Νιγηρία!

[Φωτ. REUTERS]

Γράφει ο Σχολιαστής

Εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και τιμητικό το σημερινό άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, το οποίο σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα  του πανεπιστημίου Johns Hopkins, κατατάσσει την Ελλάδα στην δεύτερη θέση (παγκοσμίως ξαναλέμε), πίσω από την Νιγηρία, στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων, που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα! Και σ΄ αυτό, μας ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Ασημένιο μετάλλιο στην συνωμοσιολογία δηλαδή και μια που το εθνικό φρόνημα σήμερα είναι ανεβασμένο, λόγω και της ημέρας, αέρα αδέρφια και πάμε βουρ για το χρυσό!

***

Ακολουθεί αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου της KATHIMERINI.gr:

Έρευνα: Οι Έλληνες στη δεύτερη θέση των συνωμοσιολόγων της COVID-19

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία όπου σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι «σίγουρα ή μάλλον αληθινός». Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Αέρα συνέλληνες και πάμε να φάμε την …Νιγηρία!

Πηγή: Guardian

Περίπου το 36% των Ούγγρων, το 30% των Ιταλών και το 28% των Γερμανών πιστεύουν το ίδιο.

Υπάρχουν, ωστόσο, αποδείξεις ότι η πανδημία έχει οδηγήσει κάποιους ανθρώπους στο να πουν ότι εμπιστεύονται τους ειδικούς περισσότερο, αλλά έχει προκαλέσει επίσης και ένα κύμα παραπληροφόρησης και fake news που διασπείρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αρνητές της επιστήμης και υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας.

Πηγή: Kathimerini.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *