Εφάπαξ τα αναδρομικά των συντάξεων εντός του 2020

Πρωθυπουργός: Τα αναδρομικά συντάξεων εντός του 2020
(φωτο In.gr)

Με απόλυτη σαφήνεια δεσμεύτηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, πως τα αναδρομικά των συντάξεων θα δοθούν στους συνταξιούχους εφάπαξ εντός του 2020!

 

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα της “iefimerida.gr”:

Τα αναδρομικά των συντάξεων

Δηλώνω σήμερα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020 τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά με βάση την απόφαση του ΣτΕ

Μιλάμε για 1,4 δισ. ευρώ, ποσό που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, που όμως επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα

Η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.

Ενδεχομένως να υπάρξουν αιτήματα, παροτρύνσεις, για δώρα κλπ. Όμως θέλω να πω στους συνταξιούχους ότι θέλω η απόφαση για εφάπαξ παροχή να εκτιμηθεί. Δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο. Ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν άδικο για ανέργους, επόμενες γενιές κ.α.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βαδίζει στο μονοπάτι της προόδου παρά τα εμπόδια. Γιατί έχουμε μια κοινωνία ενωμένη, ένα κράτος που διαρκώς εκσυγχρονίζεται, μια κυβέρνηση που μπορεί. Αυτό υπηρετεί και το σημερινό ν/σ που σας καλώ να ψηφίσετε.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *