Ωδή της εφημερίδας “Έθνος” στον Καστό

Ωδή της εφημερίδας “Έθνος” στον Καστό

Άγρια ομορφιά, ανόθευτες παραλίες: Το ταξίδι στην “άγνωστη” Καστό δεν θα το μετανιώσεις λεπτό

Ένα νησί αλλιώτικο απ΄ τ΄ άλλα…

[ Σημείωση Σύνταξης: Με τον επικό αυτό τίτλο και υπότιτλο ξεκινάει η γνωστή εφημερίδα τον ύμνο της για τον δικό μας Καστό, έστω κι αν ο ρεπόρτερ της όλως περιέργως θηλυκοποίησε το όνομά του γράφοντάς τον “η Καστός”!  Τέλος πάντων, μικρό το κακό και μεγάλο το όφελος για το μικρό πανέμορφο νησί μας, που όντως δεν θα απογοητεύει όποιον αναζητά ότι ο τίτλος υπόσχεται…]

 

*****

Ήξερες πως στα νοτιοανατολικά της Λευκάδας και μόλις 4 ναυτικά μίλια από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται ένα μικρό νησί-ωδή σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως «ομορφιά» Ιονίου;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς, την Καστό σπάνια την έχουμε ακούσει και όσα γνωρίζουμε, είναι εκείνα αποκλειστικά που έχουμε ακούσει από τους τυχερούς που κάποια στιγμή την επισκέφτηκαν. Όμως αυτές οι ομορφιές, ειδικά σε μια περίοδο που η απομόνωση έχει γίνει ανάγκη, καλό είναι να τις γνωρίζουμε και γιατί όχι, να τις επισκεφτούμε.

 Ποιος δεν θα ήθελε να περάσει τις διακοπές του σε ένα κατάφυτο μικρό νησί με καταγάλανες ακτές, πετρόχτιστα λευκά σπιτάκια, αμπέλια και ελιές;

Ο μοναδικός οικισμός της Καστού έχει μικρά παραδοσιακά ταβερνάκια και ένα γραφικό λιμάνι που θα σου κλέψει την καρδιά. Στην Καστό μπορείς να φτάσεις από τον Μύτικα και αν θες να μείνεις εκεί, πρέπει να ξέρεις πως τα καταλύματα είναι περιορισμένα, οπότε πρέπει να ψαχτείς όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ωδή της εφημερίδας “Έθνος” στον Καστό

Πού να κολυμπήσεις

Μόλις 20 λεπτά με τα πόδια μακριά από την πόλη της Καστού, θα βρεις παραλίες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και λευκό βότσαλο. Οι παραλίες είναι ανοργάνωτες, αλλά στις περισσότερες θα βρεις σκιά από τα ψηλά δέντρα, για τις υπόλοιπες πρέπει να έχεις μαζί σου ομπρέλα. Να μη ξεχάσεις τη μάσκα σου γιατί ο βυθός της θάλασσας είναι εξαιρετικά πλούσιος και τα νερά διαυγή.

Η διασημότερη και πιο όμορφη παραλία του νησιού είναι η Λίμνη με τα απίστευτα νερά, η οποία όμως δεν διαθέτει σκιά ούτε για δείγμα. Εκεί θα χρειαστείς την ομπρέλα σου, όμως μη ξεχαστείς, γιατί δεν θα θες να φύγεις με τίποτα από εκεί.

Ωδή της εφημερίδας “Έθνος” στον Καστό

Τα Αμπελάκια, το Βάλι, η Καλάδα, ο Άγιος Αιμιλιανός και το Φύκι είναι οι υπόλοιπες παραλίες που θα σε μαγέψουν με την άγρια και ανόθευτη ομορφιά τους.

Η δυτική πλευρά του μόλις 6 τ.χλμ. νησιού είναι απόκρημνη, οι δρόμοι είναι ελάχιστοι και αυτοκίνητα δεν υπάρχουν.

Στην Καστό των μόλις 50 μόνιμων κατοίκων θα φας εκλεκτά ψάρια, μιας και το νησί είναι σπουδαίος ψαρότοπος, νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά και θαλασσινά σε άκρως προσιτές τιμές. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως εκεί δεν θα πας για την νυχτερινή ζωή, αλλά για την ηρεμία, την ησυχία και την αδιανόητη ομορφιά του παρθένου τόπου.

(Πηγές: Κείμενο:ethnos.gr – Φωτογραφίες: αρχείο FORTSA LEFKADA)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *