Ιράν: 1 νεκρός κάθε 10 λεπτά & 50 κρούσματα ανά ώρα

Ιράν: 1 νεκρός κάθε 10 λεπτά & 50 κρούσματα ανά ώρα

Πρόκειται για μια από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία εκτός Κίνας

Ο νέος κορωνοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 10 λεπτά στο Ιράν, έγραψε σήμερα στο Twitter ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας, καθώς ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή αυξήθηκε στους 1.284.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε 10 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από τον κορονοϊό και περίπου 50 άνθρωποι μολύνονται από τον ιό κάθε ώρα στο Ιράν”, έγραψε στο Twitter ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Πρόκειται για μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία εκτός Κίνας.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι άφησε προσωρινά ελεύθερους 85.000 κρατούμενους, περιλαμβανομένων πολιτικών κρατούμενων, δήλωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

«Περίπου το 50% όσων αφέθηκαν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι που καταδικάστηκαν για θέματα ασφαλείας (…) Επίσης στις φυλακές έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία», επεσήμανε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Στις 10 Μαρτίου ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν Τζαβαΐντ Ρεχμάν είχε δηλώσει ότι ζήτησε από την Τεχεράνη να αφήσει ελεύθερους όλους του πολιτικούς κρατούμενους προσωρινά από τις υπερπλήρεις φυλακές της προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της covid-19. Ο Ρεχμάν είχε προσθέσει ότι Ιρανοί κρατούμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Ο Εσμαϊλί δεν εξήγησε πότε θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή όσοι αφεθούν ελεύθεροι.

Οι θάνατοι από την επιδημία Covid-19 στο Ιράν έφθασαν τους 1.135, με 147 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε χθες 18-3 ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 17.361.

«Παρακαλώ ακολουθείστε τις οδηγίες και μείνετε στο σπίτι», προέτρεψε ο αξιωματούχος μέσω της ιρανικής τηλεόρασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *