Ο κορονοϊός αντέχει στα κινητά για μια εβδομάδα

Ο κορονοϊός αντέχει στο κινητό μια εβδομάδα

Ο τρόπος προστασίας για τους ιδιοκτήτες των τηλεφώνων…

 

Οι ειδικοί συνιστούν το καθάρισμα της οθόνης του κινητού με μαντηλάκια που περιέχουν οινόπνευμα ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, ο οποίος μπορεί να επιβιώσει στο κινητό για σχεδόν μία εβδομάδα.

Το κινητό για τους περισσότερους ανθρώπους έχει γίνει η προέκταση του χεριού τους, με τα smartphones να είναι πλέον πηγή κινδύνου για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει η metro.co.uk ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να καθαρίζουμε τις οθόνες των smartphoone με μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει στην οθόνη του κινητού για σχεδόν μία εβδομάδα, εκτός αν απολυμαίνεται σωστά.

«Θα μπορούσατε να πλένετε τα χέρια σας, αλλά εάν αρχίσετε να αγγίζετε την οθόνη του smartphones σας και έπειτα αγγίζετε το πρόσωπό σας, είναι πιθανή οδός μόλυνσης», αναφέρει ο καθηγητής William Keevil από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Ένας άλλος ακαδημαϊκός, ο Peter Xall από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου, τόνισε ότι θα πρέπει να καθαρίζουμε τα κινητά μας μία φορά το μεσημέρι και άλλο μία στο δείπνο.

Ο μέσος άνθρωπος παίρνει το τηλέφωνό του στα χέρια περίπου 2.600 φορές την ημέρα και το χρησιμοποιεί περίπου 76 φορές, σύμφωνα με έρευνα της Dscout.

Η Apple προτείνει καθαρισμό των επιφανειών του τηλεφώνου με ένα πανί μικροϊνών και σαπουνόνερο, αλλά οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι τα μαντηλάκια με οινόπνευμα είναι καλύτερα να αποτρέψουν έναν ιό.

Πηγή:www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *