Προφητείας Ησαΐου το ανάγνωσμα

Ησαΐας (προφ.)

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ

(Σημείωση Σύνταξης: Επειδή με τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στο τοπικό πολιτικό σκηνικό σχετικά με τούτες τις περίεργες εκλογές, έχουμε χάσει το μπούσουλα, προσευχηθήκαμε με θέρμη και κατάνυξη στον κορυφαίο πολιτικό προφήτη Ησαΐα, ο οποίος ως γνωστόν, αηδιασμένος απ΄ τα τερτίπια μας, έχει αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια σαν ασκητής στην έρημο. Του ζητήσαμε λοιπόν να εμπλακεί εκ νέου (σαν παρατηρητής) στα τοπικά πολιτικά δρώμενα και με το μοναδικό χάρισμά του να μας αποκαλύψει τις ερμηνείες των περίεργων πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω μας, καθώς και να μας πει τι θα μας συμβεί παρακάτω. Ο κορυφαίος προφήτης λοιπόν, που πάντα μας νοιάζονταν και μας συμπονούσε, ανταποκρίθηκε και μας απέστειλε τον πρώτο αποκαλυπτικό πάπυρο με τις νέες προφητείες του. Απολαύστε τις:)

Πάπυρος 1ος:

Μπορεί κάποιοι να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να κόπτονται πως τάχα δεν είχαν ενδιαφέρον -και δεν έκαναν προσπάθεια- να χώσουν τον σύζυγο σε αρκετά υποσχόμενα (κατά την άποψή τους) ψηφοδέλτιο κι ότι τέτοιοι ισχυρισμοί αποτελούν φαντασιοπληξίες κακόβουλων κιτρινιστών. Εμείς όμως που έχουμε το χάρισμα να βλέπουμε πίσω απ΄ τα γεγονότα, να ετάζουμε νεφρούς και καρδίες ανθρώπων και εν κατακλείδι να προφητεύουμε, σας λέμε εδώ πως ακριβώς έχουν τα πράγματα:

Όχι μόνο υπήρξε προσπάθεια λοιπόν να μπει στο ψηφοδέλτιο ο σύζυγος, αλλά και ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η προσπάθεια όμως τελικά ναυάγησε, γιατί ο (σημερινός) πρώτος φοβήθηκε μήπως την επόμενη φορά -όταν ο καθένας θα κουβαλάει το σταυρό του- υπερκεραστεί απ΄ τον καινούργιο! Μ΄ άλλα λόγια φοβήθηκε μήπως πάει για μαλλί (δηλαδή για ενίσχυση τώρα) και βγει κουρεμένος, δηλαδή πάει κατά διαόλου στο μέλλον! (σ.σ. Αισιοδοξία που την έχει όμως ο άνθρωπος, πως θα συνεχίσει να «υπάρχει» πολιτικά και στο μέλλον!…)

Έτσι στύλωσε τα πόδια κι -αν το προσέξατε- δεν βρίσκονται πλέον στον μήνα του μέλιτος με την «μαγείρισσα». Όμως των μαγείρων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, πόσω μάλλον οι ίδιοι οι μάγειροι! Γι αυτό κι εκείνη, με το βλέμμα στο μέλλον, έσπρωξε με τον τρόπο της έτσι τα πράγματα, ώστε το ψηφοδέλτιο να συμπληρωθεί όπως συμπληρώθηκε και να χάσει κάθε ελπίδα επιτυχίας. Να σκεφθείτε ότι ο μόνος πλέον που πιστεύει -όσο πιστεύει- ακόμα στην επιτυχία, είναι ο πρώτος του!! Υπ΄ αυτήν λοιπόν την θεώρηση, το ασυνήθιστο και εκ πρώτης όψεως ανερμήνευτο συζυγικό θυμιάτισμα, παραμένει σαν προζύμι και προμήνυμα των άλλων που θ΄ ακολουθήσουν σε τακτά διαστήματα και σε βάθος χρόνου, αφού έχει παρατηρηθεί πως ποτέ τα θυμιατίσματα δεν πάνε χαμένα…

Κι επειδή το τερπνό έχει πάντα την τάση να πηγαίνει μετά του ωφελίμου, βρέθηκε και το προσωρινό αποκούμπι- σύμμαχος στην απέναντι όχθη, όπου ο τέντζερης βρήκε το μαλλιαρό καπάκι του κι από κοινού πλέον προσπαθούν να μαγειρέψουν λάσπη και βόρβορο με …ακριβά εισαγόμενα υλικά!
Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα φάει απ΄ αυτό το πράγμα που οσονούπω θα μας σερβίρουν…

Ησαΐας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *