Παραπολιτικά της …ισότητας!

ΚΟΚΚΙΝΗ

Κάνουν τα ράσα τον παπά;
Πολύ ταιριαστό του έρχονταν το ράσο του Θανάση, κατά την πρόσφατη χειροθεσία του από τον Σεβασμιότατο σε επίσημο Αναγνώστη. Βέβαια τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, όμως μήπως πρέπει να προβληματιστεί τι είναι προτιμότερο για τον ίδιο αλλά και για τον λαό; Να υπηρετήσει δηλαδή τις πνευματικές ανάγκες (του λαού) ή την καθημερινότητά του; Γιατί κρίνοντας κι απ’ τις δυο παρουσίες του, την ψαλτική και αυτή του αυτοδιοικητικού ανδρός, βρίσκουμε πως αναμφίβολα διακρίνεται περισσότερο στην πρώτη, που σημαίνει -για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας- πως μας φάνηκε πολύ καλός δεξιός ψάλτης…
Επιμένουν!
Αναφερθήκαμε στα εκκλησιαστικά και θυμηθήκαμε πως κάποιοι άλλοι, όσο και να το θέλεις, δεν σ΄ αφήνουν τελικά ν’ αγιάσεις: Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω για τον Ιατρικό Σύλλογο, παρότι οι απερχόμενοι του Δ Σ συνεχίζουν να φέρονται σαν να ήταν κανονικοί, με όλα τα παράδοξα και τα περίεργα που συνεχίζουν κάνουν! Ένα απ΄ αυτά ήταν και η ανακοίνωση-απάντηση προς το (επίσης πρώην) μέλος του Δ. Σ. που διαμαρτυρήθηκε ο άνθρωπος για την απαράδεκτη αυτή τακτική τους!
Την καταλάβαμε!
Βλέποντας λοιπόν να επαναλαμβάνουν στην ανακοίνωση τα γνωστά και συνήθη εκείνα λάθη με τις καταλήξεις των ρημάτων, (όπως π.χ. εκείνο «Το ΔΣ δεν συγκαλείτε…») καταλάβαμε και ποια είναι η διορθώτρια που προσέλαβαν για να «διορθώνει», (ή μήπως και να τους γράφει;) τα κείμενά τους…
Ούτε κι αυτό;
Δεν είχα καμιά αμφιβολία βέβαια για την ένδεια (και) περί τα νομικά που διακρίνει τη συγκεκριμένη «διορθώτρια». Αλλά να μην γνωρίζει ότι πολλοί νόμοι -που ισχύουν ακόμη στον τόπο μας- είναι Βασιλικά Διατάγματα (Β.Δ.), για τον απλούστατο λόγο ότι όταν βγήκαν δεν είχαμε πρόεδρο για να είναι Προεδρικά Διατάγματα (Π.Δ.) αλλά βασιλιά, ε, αυτό ομολογώ πως δεν το περίμενα…
Σωστός!
Άψογος ο Πάνος, παρότι πολύ νέος στα αυτοδιοικητικά, περιέγραψε με άριστο τρόπο στην επιστολή παραίτησής του τους λόγους της ενέργειάς του αυτής. Ήταν μια υποχρέωση του αιρετού, αν μη τι άλλο, προς τους πολλούς ψηφοφόρους (Ελλομενίτες οι περισσότεροι) που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Αποχώρηση με δώρο!
Ακριβώς στον αντίποδα ο Γιώργος, αν και εμπειρότατος στην αυτοδιοίκηση αυτός, απογοήτευσε και μάλιστα διπλά, τους ακόμη περισσότερους δικούς του ψηφοφόρους: Γιατί όχι μόνο δεν ένιωσε την υποχρέωση να τους εξηγήσει γιατί παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος, αλλά και γιατί παραιτούμενος κι από δημοτικός σύμβουλος, τους έκανε «δώρο» την έδρα!
Τότε και μόνον τότε…
Θα δικαιολογούνταν ο πολύπειρος Γιώργος γι αυτή του την ενέργεια, αν πίστευε πως οι ψήφοι που πήρε ήταν κυρίως λόγω Σύριζα κι όχι προσωπικοί του, κάτι που ασφαλώς -κι ο ίδιος κι όλοι μας- γνωρίζουμε πως δεν ισχύει βέβαια…
Ε, όχι δα!
Μπορεί λοιπόν αυτό να ήταν ένα ανεπίτρεπτο για την εμπειρία του ολίσθημα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν δίκιο κάποιοι απ΄ τους ψηφοφόρους του, που ήδη μουρμουρίζουν διαμαρτυρόμενοι δεξιά κι αριστερά πως συνειδητά τους υφάρπαξε την ψήφο, για να τη δώσει μόλις ένα τρίμηνο αργότερα στον αντίπαλο του Σπύρου επειδή, όπως λένε, του το κράταγε Μανιάτικο που σαν βουλευτής τον «έριξε» το 2010, όταν παρότι αυτός είχε την υποστήριξη των τοπικών οργανώσεων, εκείνος στήριξε στα κεντρικά του Πασόκ τον Αραβανή, (ο οποίος και πήρε το χρίσμα…).
Σιγά μην το εξηγήσει…
Από τον δήμαρχο αντίθετα και παρότι βιώνουμε εντελώς πρωτόγνωρα πράγματα, σχεδόν κανένας δεν προσδοκεί στα σοβαρά πως θα βγει δημόσια για να εξηγήσει σε όσους τον ψήφισαν, πως γίνεται κι ενώ λειτουργεί (υποτίθεται) με τον «δημοκρατικό» τρόπο που υποσχέθηκε στον «συμμετοχικό» δήμο που επαγγέλλονταν, σαλτάνε ένας-ένας οι «δικοί» του το φράχτη και γίνονται καπνός;
Κουράγιο!
Φαίνεται πως το λιγότερο κι από τρίμηνο διάστημα που ο αιρετός ασκεί την εξουσία, ήταν αρκετό για τους πολίτες ώστε ν΄ αντιληφθούν και πολύ καλά μάλιστα, τόσο το ύφος και το ήθος της δημοτικής Αρχής, όσο και κυρίως τον άκρως δημοκρατικό τρόπο της εσωτερικής λειτουργίας της, αλλά και την τήρηση των υπεσχημένων της… Κουράγιο αδέρφια, μόνο 57 μήνες τους μείνανε!
Δεν είναι κάθε μέρα Πρωτοχρονιά!
Σας έχω νέα για το γνωστό γκάλοπ που έγινε τελευταία στον τόπο μας. Όμως για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω τους πρώτους παρά μόνο θα περιγράψω αδρά τους τρεις πρώτους απ΄ το …τέλος κι όποιος καταλάβει κατάλαβε: Στην τελευταία τριάδα λοιπόν θα πω ότι οι δυο ήταν και υποψήφιοι (στην περιφέρεια) ενώ η τρίτη (κι εντελώς τελευταία) …Κυριακή κοντή γιορτή!
Προαγωγές…
Βροχή δεχόμουν τα συγχαρητήρια τις τελευταίες μέρες για την …προαγωγή που μου επεφύλαξε ο δήμαρχος, ο οποίος στο δελτίο τύπου του για την πρόσφατη «Οδύσσεια» των Καλαμισάνων από «δήθεν δημοσιογράφο» με αναβάθμισε, αφαιρώντας μου το δήθεν και αφήνοντάς με «δημοσιογράφο» με …εισαγωγικά!
Οφθαλμόν αντί οφθαλμού!
Επειδή όμως είμαι κι εγώ σοσιαλιστής (σαν ελόγου του) κι επειδή θεωρώ την ισότητα σαν την κορυφαία συνιστώσα του σοσιαλισμού, από δω και στο εξής όποτε στα παραπολιτικά μου σχόλια αναφέρομαι στην αφεντιά του θα τον βάζω κι εγώ σε εισαγωγικά! Τα βιογραφικά μας άλλωστε αναμφίβολα δικαιολογούν αυτή μου την απόφαση, γιατί δεν είναι δυνατόν η ταπεινότητά μου με δωδεκαετή συνεχή και αδιάκοπη ενυπόγραφη παρουσία στα τοπικά ΜΜΕ να χρειάζεται εισαγωγικά κι ένας νεόκοπος «δήμαρχος» ενός μόλις τριμήνου -στο οποίο μάλιστα προφθάσαμε να δούμε πράματα και θάματα- να μην τα χρειάζεται!
Προπαντός η ισότης!
Ισότητα παντού, ισότητα για όλους, λοιπόν, που έλεγε (κάπως παρεφθαρμένο βέβαια) και κάποια ψυχή απ΄ το παρελθόν…

Ο “παραπολιτικός σχολιαστής”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *