Αγνοείται ο λαλίστερος πνευματώδης συμπατριώτης μας

Αγνοείται ο λαλίστερος πνευματώδης συμπατριώτης μας

Άγνωστη παραμένει η κατάληξη της απόπειρας λαλίστατου και ιδιαίτερα πνευματώδη συμπατριώτη μας να ταξιδέψει προχθές με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα, η απουσία του οποίου απ΄ τα συνήθη στέκια του στην αγορά, έχει γεμίσει με ανησυχία τόσο τους φίλους όσο και τους συνήθεις συνομιλητές του!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Ο συμπατριώτης με την βαλίτσα του και το εισιτήριο στο χέρι βρέθηκε έγκαιρα στον χώρο επιβίβασης στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λευκάδας, με σκοπό να ταξιδέψει όπως προείπαμε στην Αθήνα. Παρέδωσε λοιπόν την βαλίτσα αρμοδίως προκειμένου να φορτωθεί στον χώρο αποσκευών και ο ίδιος έπιασε την κουβέντα -κατά πως το συνηθίζει- με κάποιον άλλο συμπατριώτη μας και δόθηκε ολόψυχα στην συζήτηση.

Όταν πλησίασε η ώρα αναχώρησης του λεωφορείου, ανέβηκαν μαζί με τον συνομιλητή του σ΄ αυτό και συνέχισαν την κουβέντα και τις όποιες διαφωνίες τους. Μετά από λίγο το λεωφορείο με ελάχιστους επιβάτες, ξεκίνησε το ταξίδι του.  Αφοσιωμένος στην συζήτηση ο φίλος μας, δεν πρόσεξε πως  φθάνοντας στον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας το λεωφορείο έστριψε αριστερά προς την Ηρώων Πολυτεχνείου, αντί να πάει δεξιά (στον παραλιακό δρόμο της “Γολέμη”) όπως θα έπρεπε με προορισμό την Αθήνα. Επικεντρωμένος στην κουβέντα δεν πρόσεξε ούτε την στάση που έκανε το λεωφορείο στην πλατεία του Αγίου Μηνά, μέχρι που ξαφνικά αντιλήφθηκε πως μεγάλος αριθμός επιβατών έμπαινε που γέμιζε εντελώς το λεωφορείο. Τότε συνειδητοποίησε που βρίσκονταν το λεωφορείο, οπότε έμπλεος αγωνίας ρώτησε μεγαλόφωνα οδηγό και συνεπιβάτες:

“Καλά, γιατί σήμερα πάει το λεωφορείο στην Αθήνα από δω ρε παιδιά;”

“Μα δεν πάει στην Αθήνα” του απάντησαν πολλοί εν χορώ…

“Και τότε που πάει;” ξαναρώτησε.

“Στο Νυδρί” του απάντησαν και τον άφησαν ξερό…

Τότε ήταν που κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί, ότι η βαλίτσα του ταξίδευε με άλλο λεωφορείο προς την Αθήνα κι ότι ο ίδιος πήγαινε προς το Νυδρί!

Έντρομος μετά απ΄ αυτό κατέβηκε και έκτοτε οι κινήσεις του αγνοούνται, οπότε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για την συνέχεια: Βρήκε και πήρε άμεσα ταξί προκειμένου να “κυνηγήσει” για να προλάβει το σωστό λεωφορείο; Εξασφάλισε τηλεφωνικά την διαφύλαξη της βαλίτσας του και ταξίδεψε στην Αθήνα με επόμενο δρομολόγιο; Βρήκε κάποια άλλη λύση; Άγνωστο…

Κάποιοι άσπονδοι φίλοι του πάντως, ανησυχούντες δήθεν από την εξαφάνισή του το έριξαν το φαρμακερό τους υπονοούμενο:

“Να δείτε που καθόλου δεν αποκλείεται στην προσπάθειά του να φθάσει γρήγορα στην Αθήνα, να ξαναπήρε λάθος λεωφορείο κι αυτή την ώρα να πλανάται κάπου μεταξύ …Τρικάλων και Καρδίτσας!”

Άμα έχεις τέτοιους φίλους…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *