Ησαΐας: Έτσι υπέγραψε ο Τσακαλώτος την ΚΥΑ για τους σεισμόπληκτους…

Ησαΐας (προφ.)

Εξ αποκαλύψεως και χάρη στο προφητικό μου χάρισμα, γνώριζα πως τούτες τις ημέρες ο τσάρος της οικονομίας Τσακαλώτος θα υπέγραφε επιτέλους κι αυτός, την περιβόητη εκείνη ΚΥΑ με την οποία ανακηρύχτηκε (ξανά επιτέλους…) ο δήμος Λευκάδας σεισμόπληκτος! Εκείνο που δεν ήξερα ήταν πως ακριβώς θα γίνονταν αυτό!
Επειδή όμως θα ήθελα να το γνωρίζω (και μαζί με μένα να το γνωρίζετε κι εσείς ), έστειλα τον μπούφο μου να κουρνιάσει για μια ολόκληρη βδομάδα σε μια καλυμμένη γωνία του μπαλκονιού του γραφείου του τσάρου, με την εντολή να μην το κουνήσει ρούπι από κει, μέχρι να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια και με τα υπερευαίσθητα αυτιά του, πως ακριβώς θα την υπογράψει ο δύσκολος και γραφειοκράτης υπουργός!

Δείτε λοιπόν πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα:

Πριν από τρεις μέρες, καθόσον δηλαδή οι χαρές και τα Συριζαίικα πανηγύρια στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ήταν στο φόρτε τους, ανοίγει ξαφνικά η πόρτα του υπουργικού γραφείου και μπουκάρει μέσα ένας ψηλός και λεπτοκαμωμένος κύριος, σκέτο μανεκέν, που στήνεται αγριεμένος μπροστά στον έκπληκτο -κι ελαφρώς φοβισμένο- τσάρο! Χτυπάει με δύναμη λοιπόν το χέρι του στο τραπέζι και του λέει με φωνή μάγκικης απόχρωσης και προφοράς που όμως δεν σήκωνε αντιρρήσεις: «Άκου να δεις Τσακαλώτε, δεν θα κάνεις εσύ τα κόλπα σου και τα γούστα των τοκογλύφων που πίνουν το αίμα του λαού και να μην μπορούμε εμείς να κυκλοφορήσουμε στην κοινωνία που μας ψήφισε! Και το χειρότερο να δίνεις το δικαίωμα σε κάτι ρεντίκολα «δήθεν δημοσιογράφους» να μας λοιδωρούν και να μας σέρνουν τα εξ αμάξης! Λοιπόν τέρμα οι αναβολές!. .. Θα ψηφίσεις αμέσως εδώ και τώρα την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να κηρυχτούν σεισμόπληκτες οι περιοχές που έπαθαν ζημιές απ΄ το σεισμό της Λευκάδας!» του είπε αγριεμένος και του αφήνει ένα χαρτί πάνω στο γραφείο!
«Μα ξέρετε κύριε, το κουαρτέτο…» προσπάθησε κάτι να πει ο τσάρος, για να τον διακόψει ακόμα πιο αγριεμένος ο επισκέπτης του, ο οποίος αφήνοντας τα γυαλιά που φορούσε (με το αριστερό του χέρι πάνω στο γραφείο, δείγμα πως ήταν αποφασισμένος να παίξει ξύλο), χτύπησε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή το δεξί του χέρι στο τραπέζι λέγοντας: «Ξεράδια ξέρω σύντροφε υπουργέ! Επειδή όμως είναι προφανές, πως προφανέστατα δεν έχεις καταλάβει, πάμε απ΄ την αρχή. Λοιπόν,

Ζήτημα 1ον: Μας έχεις κάνει ρεντίκολα, τους αιρετούς της ευρύτερης περιοχής του σεισμού και το κόμμα, με την δυσκοιλιότητά σου να υπογράψεις».
Συμπέρασμα 1ον: Είναι προφανές πως αυτό θα πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ζήτημα 2ον: Μας έχεις παραδώσει βορά στους «δήθεν δημοσιογράφους» οι οποίοι για δυόμισι μήνες τώρα, μας σούρνουν τα εξ αμάξης.
Συμπέρασμα 2ον : Είναι προφανές, προφανέστατο λοιπόν, πως κι αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Ζήτημα 3ον: Οσονούπω φθάνει ο η ώρα του απολογισμού μου και δεν θα έχω τι να πω στους ψηφοφόρους μου.
Συμπέρασμα 3ον: Είναι προφανές, προφανέστερο των προηγουμένων και προφανέστατο, πως πιάνεις τώρα το στυλό και χωρίς άλλη κουβέντα υπογράφεις την ΚΥΑ που στην έφερα ο ίδιος εδώ».

Κανένα περιθώριο άρνησης για τον δυστυχή τσάρο, οπότε παίρνει κι αυτός το στυλό και υπογράφει μουρμουρίζοντας: «φάρμακα να πάρετε αυτά τα λεφτά αγροίκοι χωριάτες…».
«Είπες τίποτα που δεν άκουσα καλά σύντροφε;» ρώτησε έτοιμος για καυγά ο άγριος επισκέπτης.
«Α, μπά, είπα σε καλή μεριά να πάει η βοήθεια που θα πάρετε…» απάντησε αυτός και του έδωσε πίσω υπογεγραμμένη την ΚΥΑ.
Εκείνος την άρπαξε και χωρίς να πει λέξη, ούτε καν να χαιρετίσει και βγήκε φουριόζος απ΄ το γραφείο με το κινητό στο χέρι, προφανώς για να πει τα καλά νέα στον τόπο του…
Ο υπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και κάπου τηλεφώνησε λέγοντας: «Σε λίγο θα περάσει από κει ο ευγενέστατος εκείνος κύριος που με επισκέφθηκε. Πείτε του πως τον παρακαλώ θερμά να περιμένει δυο λεπτά, γιατί προφανώς, προφανέστατα (φτου το κόλλησα, μουρμούρισε), ξέχασε εδώ τα γυαλιά του. Του τα φέρνω εκεί ο ίδιος», είπε και σηκώθηκε βιαστικός…

Συμπέρασμα 4ον (δικό μας αυτό): Κι οι υπουργοί αποφασιστικότητα κι ενίοτε φοβέρα θέλουν
Αμ πως!

Υ.Γ.: Το μόνο πρόβλημα στην κατά τα άλλα άψογη παρακολούθηση κι ανταπόκριση του μπούφου μου, ήταν πως δεν κατόρθωσε να μάθει -και να μας πει- ποιος τελικά ήταν ο άγριος επισκέπτης του υπουργού, γιατί έβλεπε μόνο την πλάτη του! Απ΄ την στιχομυθία πάντως είναι προφανές, προφανέστατο θα έλεγα,(σ.σ. ωχ! το κολλήσαμε κι εμείς), πως ήταν κάποιος απ΄ τους αιρετούς των περιοχών που τελικά συμπεριελήφθησαν στην ΚΥΑ: (Δήμοι Λευκάδας, Ιθάκης, Ακτίου-Βόνιτσας και Δ.Ε. Ερισού του Δ. Κεφαλληνίας καθώς και η Δ.Ε. Αλυζίας του Δ. Ξηρομέρου).

Και μια δεύτερη λεπτομέρεια που πιθανόν θα ήταν σημαντική, αλλά δεν μας την ξεκαθάρισε, ήταν αν τα γυαλιά του επισκέπτη ήταν ηλίου ή οράσεως. Όμως μπούφος είναι, οπότε ας μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις από δαύτον…

Πάντα δικός σας
Ησαΐας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *