Συνταγή για μια δροσιστική Pina Colada

Συνταγή για μια δροσιστική Pina Colada

Του Σπυριδώνη του Λευκάδιου

Μετά από παράκληση εκατοντάδων αναγνωστών, σας αποκαλύπτουμε τη μοναδική συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μια δροσιστική Πίνα Κολάντα – Pina Colada. Το γνωστό κοκτέιλ είναι το σήμα κατατεθέν της Καραϊβικής και την προτιμούσαν και την προτιμούν διάσημα ονόματα, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Λούις Άρμστρονγκ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Τζάκυ Κένεντι, ο σύμβουλος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού Νίκος Καρανίκας, και ο Γιάννης Φλωρινιώτης πριν κάνει μεγάλη επιτυχία το ”Ένα ουίσκι με λίγο πάγο και Coca Cola”.

Μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε την τέλεια Πίνα Κολάντα και απολαύστε την με τη δύση του ηλίου (αν έχει κουνούπια η παράσταση αναβάλλεται).

Υλικά

50 ml λευκό ρούμι, αν δεν έχετε λευκό βάλτε   «μαύρο κι άραχνο», να ταιριάζει και με το μέλλον μας.

Λικέρ καρύδας, εναλλακτικά βάλτε τσίπουρο Τυρνάβου.

1 δόση γάλα καρύδας, μην βάλετε την απλήρωτη δόση του στεγαστικού δανείου σας, αυτή δε διαλύεται με τίποτα.

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, αν δεν έχετε ενοχλήστε την όμορφη γειτόνισσα σας, αν η γειτόνισσα δεν βλέπεται, να μένει το βύσσινο.

4 ώριμα κομμάτια ανανά, όταν λέμε ώριμα εννοούμε ώριμα, όχι και σαν τη Μέρκελ.

1 φέτα φρέσκο ανανά, αν δεν έχετε βάλτε τη φέτα τυρί που σας έστειλε η θεία σας η Αποστόλαινα από το χωριό, σιγά τη διαφορά, ποιος θα το καταλάβει.

1 μεζούρα (ποτηράκι/σφηνάκι) των 25ml, αν δεν έχετε πάτε τηλέφωνο τον Χαρδαλιά να σας στείλει τη μεζούρα που έπαιρνε τα μέτρα για την καραντίνα.

Συνταγή για μια δροσιστική Pina Colada

Σύνεργα

Μπλέντερ, για τους αδαείς είναι αυτό το μαραφέτι που κόβουν και ανακατεύουν και το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν τη Νέα Υόρκη.

1 κοφτερό μαχαίρι, για σιγουριά δανειστείτε αυτό με το οποίο σας έκοψαν το μισθό.

1 ψηλό “highball” ποτήρι για το σερβίρισμα, πόσο ψηλό;  χαμηλότερο από το χοληστερίνη της πεθεράς σας.

Εκτέλεση

Βάλε τα συστατικά σε ένα mixer με παγάκια σε χαμηλή ταχύτητα. Η έννοια της ταχύτητας είναι σχετική. Επιλέξτε μια ταχύτητα πιο χαμηλή από αυτή που τρέχει το ελληνικό χρέος και γρηγορότερη αυτής με την οποία εξέρχεστε από την ταβέρνα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Μετά από 30 δευτερόλεπτα  το βάζετε στην επόμενη ταχύτητα, αλλά όχι εν κίνηση, πάνω στο ποδήλατο όπως είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σερβίρεται σε ψηλό, αδύνατο ποτήρι. Μπορείς να το διακοσμήσεις με ροδέλες κρεμμυδιού και μαϊντανό, σχινόπρασο και θυμάρι αλλά εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε και λιναρόσπορο.

Είναι δροσερό και φτιάχνεις κέφι (εντάξει δεν γελάς συνέχεια σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος). Είναι must για δροσερές βραδιές στην παραλία. Έτσι και αλλιώς όταν θα μας πάρει το σπίτι η τράπεζα εκεί θα τη βγάζουμε μέρα και νύχτα έξω από τη σκηνή διαβάζοντας το βιβλίο “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *