Η βαρκαρόλα εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας!

Η βαρκαρόλα εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας!

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ           

     ΝΕΑ  ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                 Λευκάδα  29-08-2019

                      1964                                                    

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΕΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

  • Το βράδυ της Παρασκευής, 16 Αυγούστου 2019, ο Όμιλος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας, με την συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας, πραγματοποίησε το παραδοσιακό έθιμο της Βαρκαρόλας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Λευκάδας.

Επτανησιακές καντάδες και μελωδίες πλημμύρισαν το κανάλι, μπροστά από τον πεζόδρομο Αγγ. Σικελιανού στην πόλη της Λευκάδας, ταξιδεύοντας τους εκατοντάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες σε ένα νοσταλγικό και συνάμα ρομαντικό παρελθόν όπου το τραγούδι και η μουσική πρωταγωνιστούσαν στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η βαρκαρόλα εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας!

Φωτισμένες βάρκες και πριάρια συνόδευαν τους κανταδόρους και τους μουσικούς κι ένα υπέρλαμπρο Αυγουστιάτικο φεγγάρι στόλιζε τον έναστρο ουρανό.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης καθαρίστηκε, βάφτηκε και φωτίστηκε η εγκαταλειμμένη βάρκα (δίπλα από το Ανοιχτό Θέατρο) που για πολλά χρόνια ήταν εκείνη που φιλοξενούσε τους χορωδούς και τους κανταδόρους και κυριαρχούσε με την επιβλητικότητά της στις εκδηλώσεις της Βαρκαρόλας. Από εκείνη την ημέρα η βαρκούλα που βαφτίστηκε «Νέα Χορωδία» έγινε πόλος έλξης και οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού μας που κάνουν τον περίπατό τους στον πεζόδρομο κάνουν μία στάση για να φωτογραφηθούν.

Η μικρή μας αυτή παρέμβαση, που έτυχε καθολικής αποδοχής, ευχόμαστε να ευαισθητοποιήσει τις αρμόδιες τοπικές Αρχές ώστε, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των παροπλισμένων πριαριών και βαρκών, να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος έκθεσης και ανάδειξης της ναυπηγοξυλουργικής τέχνης του νησιού μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λευκάδας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τους κανταδόρους, τους μουσικούς, τους βαρκάρηδες, τα μικρά παιδιά, όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς μας, τους ηχολήπτες, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή και κάλυψη της εκδήλωσης ,καθώς και όλο τον κόσμο που για μια ακόμη φορά αγκάλιασε το έθιμο της Βαρκαρόλας.

Η βαρκαρόλα εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας!

***

Κι επειδή ο βασικότερος παράγοντας για την διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι οι χορηγοί, καλό είναι να αναφέρονται…

Η βαρκαρόλα εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας!

***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *