Παρουσίαση ψηφοδελτίου της “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών”

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Την Τετάρτη (17 Απριλίου 2019) το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Λιβιτσάνος παρουσίασε στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας το ψηφοδέλτιο της παράταξής του “ΚΟΙΝΩΝΙΑ πολιτών“.

Την προσφώνηση των υποψηφίων συμβούλων έκανε με επιτυχία η Σωτηρία Γαζή, (σύζυγος του υποψ. δημοτικού συμβούλου της κίνησης  Γεωργίου Παρασκευά, ενώ ο επικεφαλής της “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ”  με μια σύντομη ομιλία του, (η οποία δημοσιεύεται μετά το φωτορεπορτάζ), έδωσε το περίγραμμα των αρχών της κίνησής του καθώς και τους άξονες στους οποίους σκοπεύει να κινηθεί σαν δημοτική αρχή, με κύριο στόχο της τα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη.  Στη συνέχεια δημοσιεύεται η λίστα με τα ονόματα όλων των (μέχρι τώρα) υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού. (Αυτό το “κάποια ονόματα δεν τα ανακοινώνουμε σήμερα για την αποφυγή κουτσομπολιών” που είπε από μικροφώνου η κυρία Γαζή, ομολογούμε πως δεν το καταλάβαμε. Η δική μας λογική πάντως λέει πως αν αυτά τα ονόματα πρόκειται να εγείρουν κουτσομπολιά, αυτό θα συμβεί όποτε κι αν ανακοινωθούν. Μετά απ΄ αυτό τον διαχωρισμό μάλιστα, ίσως τα “κουτσομπολιά να είναι εντονότερα…)

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της “ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” με αποτέλεσμα το Φουαγιέ να γεμίσει…

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Η Σωτηρία Γαζή είχε την ευθύνη της από μικροφώνου παρουσίασης. Και τα ΄πήγε περίφημα!…

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Τελευταίος κλήθηκε στη σκηνή ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Λιβιτσάνος…

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Ο οποίος μίλησε για την αφετηρία, τις αρχές και τους στόχους της κίνησής του…

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Στο τέλος μια ανοιξιάτικη ανθοδέσμη από αγαπημένο μέλος της οικογένειας του υποψηφίου…

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Κι αμέσως μετά μια αναμνηστική φωτογραφία από μια πετυχημένη (την παρθενική) εκδήλωση…

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ πολιτών»

Κι εδώ ένα μέρος από τον πλούσιο μπουφέ που ήταν στην διάθεση των προσκεκλημένων…

*****

Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Λιβιτσάνου:

Φίλες και φίλοι,

συμπολίτισσες και συμπολίτες,

συνεργάτες, συνεργάτισσες,

συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι για την Λευκάδα μας.

Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας, στην αποψινή εκδήλωση της  ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτής κίνησης, είμαι ευτυχής γιατί σήμερα φτάσαμε εδώ, σαν ένα σύνολο απαρτιζόμενο από στελέχη προερχόμενα από όλους τους χώρους, πρόθυμα να παλέψουν ανεξάρτητοι,

μη προστατευόμενοι από κόμματα,

από πρώην δήμαρχους, από εύκολες διαδρομές.

Άνθρωποι που επέλεξαν να βγουν μπροστά για την επόμενη μέρα,

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ  ΕΣΑΣ.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δημιουργούμε καθημερινά πράγματα μέσω της εργασίας μας για τον τόπο, προσφέρουμε στην κοινωνία και ανησυχούμε ταυτόχρονα για αυτή, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι, να πάει η Λευκάδα σε ένα άλλο επίπεδο, να αλλάξει σελίδα.

Αποφασίσαμε λοιπόν, μετά από πολύ και ώριμη σκέψη να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι, το οποίο λίγοι το χειροκρότησαν στην αρχή, πολλοί το κατέκριναν, όμως σήμερα αλλάζουν θέση, γιατί βλέπουν την αλήθεια,

γιατί είμαστε η μόνη  κίνηση η οποία είναι για τους πολίτες,

είναι για το μέλλον των παιδιών μας,

είναι για το μέλλον το δικό μας,

για το μέλλον της Λευκάδας μας.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Πρέπει να καταλάβουνε όλοι,

ότι η Λευκάδα του αύριο πρέπει να ανήκει στους πολίτες,

πρέπει ο δήμαρχος να είναι δίπλα στους πολίτες,

πρέπει η δημοτική αρχή να είναι δίπλα στην καθημερινότητα των πολιτών, να ακούει τα προβλήματά τους και να δίνει λύσεις,

όχι σαν την σημερινή δημοτική αρχή που πεντέμισι χρόνια μηδένισαν τα πάντα,

απαξιώσανε τον πολίτη,

με το φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς δεν γίνετε τίποτα κυρίες και κύριοι,

5,5 χρόνια ακούμε αυτή την ατάκα, όλοι οι άλλοι φταίνε και εμείς βρήκαμε χάος.

Με στημένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αύξηση των Δημοτικών τελών σε περίοδο κρίσης.

Με το να παραμένει μέχρι σήμερα κλειστή, η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού οι Εγγρεμνοί.

Με το να παραμένει ακόμα κλειστός ο δρόμος που ενώνει την ορεινή Λευκάδα με την παραλία στην περιοχή Πευκούλια.

Τα ορεινά χωριά του νησιού, να έχουν ακόμη πρόβλημα με την υδροδότηση τους.

Δημιουργήσανε σύγχυση με τις παραλίες αν θυμόσαστε.

Δημιουργήσανε σύγχυση με τους επιχειρηματίες, έβαλαν τους επιχειρηματίες της Λευκάδας να κάνουν λαϊκές συνελεύσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για το ωράριο, ενώ υπάρχει νόμος, που οριοθετεί το οράριο λειτουργίας.

Να σας θυμίσω, το χάος που επικρατεί κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο στους δρόμους της πόλης, στην Γολέμη για παράδειγμα, σε ώρες αιχμής περνάνε αυτοκίνητα, σερβιτόροι, μηχανάκια, ποδήλατα και μαμάδες με καρότσια, 5 σε 1.

Και το σημαντικότερο όλων ακόμη μέχρι και σήμερα δεν δώσανε την οριστική λύση για τα σκουπίδια παρόλο που βρήκανε έτοιμη την μελέτη από τον προκάτοχο τους.

Και πριν ένα μήνα σας κλείσανε και τον δρόμο της 8ης Μεραρχίας,  Γιατί από το 2015, με ειλημμένη απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν μπορέσανε να συμφωνήσουν με έναν άνθρωπο, ο οποίος, αυτό που ζητάει και αυτό που πρέπει να πάρει το αφήσατε στο έλεος του θεού.

Η αλαζονεία στο μεγαλείο της.

Πρέπει να σταματήσει λοιπόν αυτό αύριο το πρωί για την Λευκάδα, αν θέλουμε η Λευκάδα να πάει μπροστά, αν θέλουμε εμείς οι Λευκαδίτες να λεγόμαστε, ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Εμένα και την ομάδα μας, το μόνο που ενδιαφέρει και για αυτό δουλεύουμε, είναι αποκλειστικά η καθημερινότητα του πολίτη, η καθημερινότητά σας αυτό είναι το σημαντικό για τη Λευκάδα.

Πρέπει να αλλάξει πρόσωπο η Λευκάδα και την επόμενη τετραετία να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη δεκαετία η οποία θα είναι πολύ κρίσιμη για το νησί μας, όπως είναι και για την Ελλάδα, γιατί τώρα θα γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις και εμείς πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτά.

Γιατί ο κόσμος χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται να έχει δίπλα του την δημοτική αρχή, όχι απέναντί του.

Φίλες και φίλοι,

Σαν άξονες του προγράμματος μας είναι τα εξής:

 • Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και βελτίωση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης στην πόλη.

 

 • Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

 

 • Διευθέτηση του Ιστορικού κέντρου της πόλης με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του με χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές και άμεση πεζοδρόμησή του. ‘Εχουμε ένα καταπληκτικό Ιστορικό κέντρο και βλέπετε πως το έχουνε καταντήσει.

 

 • Αισθητική αναβάθμιση των όψεων των κτηρίων χωρίς να αλλοιώνεται το παραδοσιακό στοιχείο του τόπου μας.

 

 • Δημιουργία κατάλληλων υποδομών του νησιού, στις αξιόλογες τουριστικές περιοχές του , παραθαλάσσιες και παραλιακές, (χώροι στάθμευσης , κατάλληλο σύστημα πυρόσβεσης, ναυαγοσωστικοί σταθμοί όπου απαιτείτε, προς όφελος των πολιτών και επισκεπτών.

 

 • Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χωριών της Λευκάδας, με την δημιουργία υποδομών, (πλακόστρωση, καθαριότητα, φωτισμό, χώρων στάθμευσης, πολιτιστικά κέντρα) για την τουριστική προβολή τους και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

 

 • Συστηματική συμμετοχή στις τουριστικές αγορές (εκθέσεις) με την συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητήριου για την προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Αναρωτιέμαι σε ποιες εκθέσεις έχει πάει η Λευκάδα τα τελευταία 5,5 χρόνια εκτός από μία στην Αγγλία. Αναρωτιέμαι αν έχουμε πάει πουθενά να δείξουμε αυτό που έχουμε, παραλία, βουνό, θάλασσα και επιχειρηματίες που δουλεύουν και μοχθούν κάθε καλοκαίρι ένα μήνα, για να πληρώσουν 11 μήνες τις υποχρεώσεις τους και εμείς δεν είμαστε δίπλα τους.

 

 • Προβολή και ανάδειξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού, (Θρησκευτικό , Θαλάσσιο , Αθλητικό  και  Εκθεσιακό  τουρισμό) ώστε η Λευκάδα να γίνει προορισμός όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.

 

 • Σε συνεργασία με την Περιφερειακή αρχή θα ασκηθεί πίεση στην κεντρική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο για την λύση του προβλήματος των ανεπιτήρητων και αδέσποτων ζώων.

 

 • Εμείς έχουμε 4 λέξεις οι οποίες είναι υπόσχεση: Καθαριότητα – Φωτισμός- Πάρκα – Παιδικές Χαρές. Τα παιδιά μας δεν έχουνε που να παίξουνε.

 

 • Κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών σε Κάλαμο , Καστό, Σύβοτα.

 

 • Μαρίνα στο Βλυχό και αν μπορούμε και στο Περιγιάλι.

 

 • Τοποθέτηση Pilar στα λιμάνια Λευκάδας, Λυγιάς, Νικιάνας.

 

 • Σχέδιο Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για τις ευαίσθητες ομάδες και μη των χωριών του νησιού σε ετήσια βάση.

 

 • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους χώρους απασχόλησης των εργαζομένων του Δήμου.

  – Και το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε κυρίες και κύριοι είναι τα απορρίμματα. Εμείς θα δώσουμε λύση. Δεν θα πάμε πίσω να πούμε ότι οι άλλοι δεν τα έκαναν καλά. Θα συνεχίσουμε τη μελέτη και θα την θέσουμε άμεσα σε δημοπράτηση. Γιατί καθυστερήσαμε 5,5 χρόνια. Φανταστείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά μας που κάνουν σχολείο δίπλα.

 

Είμαστε εδώ για να υπογράψουμε συμβόλαιο.

Εμείς τονίζω, υποσχόμαστε, συνέπεια…..

Η Λευκάδα συμβάλλεται με την ομορφιά της, τις θάλασσές της, την ιστορία της και προτείνουμε να συμβληθούν όλοι οι φορείς και οι θεσμοί του νησιού αλλά και οι δημότες, με την υπόσχεση ότι θα συνδράμουν και θα συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις μας για το καλό του τόπου και των κατοίκων του.

Να βουτήξουμε το ψωμί στο αλάτι ως όρκο συνέπειας και σοβαρότητας.

Θέλουμε τους θεσμούς να έχουν άγρυπνο μάτι  και τους φορείς συμπαραστάτες,

να ορίσουμε καλύτερο αύριο, αισιόδοξο μέλλον και σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι.

Απ’ την καρδιά μου ειλικρινά και με συγκίνηση, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα και την υπόσχεσή σας για το αύριο. Και να θυμόμαστε ότι η Κοινωνία Πολιτών, είναι επιλογή εμπιστοσύνης.

*****

Οι 38 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν  στην εκδήλωση(παρουσιάστηκαν μόνο 37 καθόσον υπήρξε μια απούσα λόγω ανωτέρας βίας)  είναι:

 

Αργυρός Νικόλαος  Ψυκτικός

Αρματάς Ελευθέριος  Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος & Ιδιοκτήτης ξενοδοχείων

Αυλωνίτη Ακριβή  Ιδιωτικός υπάλληλος

Βερύκιος Σπύρος Ιδιοκτήτης εστιατορίου

Βουκελάτου Σουζάνα  Παιδαγωγός-Ασφαλίστρια

Γαζή Παναγιώτα  Υπάλληλος ΔΕΗ

Γαζής Θεόδωρος  Ιδιωτικός υπάλληλος

Γκουντής Αθανάσιος  Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού

Καρτάνος Πάνος  Ελεύθερος επαγγελματίας στον Τουρισμό

Καρύδης Βασίλειος  Επαγγελματίας Εμπορίου & Εστίασης

Κατωπόδη Χριστίνα  Επιχειρηματίας

Κατωπόδης Δημήτριος Αρχιτέκτων-επαγγελματίας

Κονιδάρης Κωνσταντίνος  Αστυνομικός

Κοντογιώργης Παναγιώτης  Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων

Κουνιάκης Νίκος Επιχειρηματίας

Κουντούρης Κωνσταντίνος  Αστυνομικός – πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας

Λάζαρη Σπυριδούλα Δικηγόρος-πρ. υποψ. Βουλευτής με Ν.Δ.

Λιβιτσάνος Βασίλης Ηλεκτρολόγος Μηχαν/κών εγκαταστάσεων

Λιβιτσάνος Σπύρος  Επαγγελματίας

Νησιώτης Νικόλαος Πλωτάρχης ε.α.-πρώην υποψ. Βουλευτής Συνδέσμου Εθν. Ενότητας & ΑΝΕΛ

Νίνου Ανθούλα Ιδιωτική υπάλληλος

Πάλμος Διονύσιος  Μηχανικός Ε.Ν. –Επιχειρηματίας

Παπαγεωργίου Βασίλειος  Οικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Παπαχρήστος Χρήστος Πολ. Μηχανικός ΤΕΙ-Επιχειρηματίας

Παρασκευάς Γεώργιος  Ιατρός

Πετσίνη Ελένη  Καθηγήτρια Φιλολογίας

Πολίτη Αναστασία Επαγγελματίας εμπορίου & τουρισμού

Πολίτης Σπυρίδων  Επιχειρηματίας

Προσαλέντε Ασπασία Καθηγήτρια Αγγλικής-Ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών

Ρεκατσίνα Σταυρούλα (Ρούλα)  Δικαστική Επιμελήτρια

Ρομποτής Ξενοφώντας  Επιχειρηματίας εστίασης

Ροντογιάννης Σωτήριος  Ελευθερος επαγγελματίας εστίασης

Σκιαδαρέσης Χρήστος Συνταξιούχος Ιδιωτικού τομέα

Φατούρου Χριστίνα του Κωνσταντίνου  Επιχειρηματίας Τουρισμού- πρώην υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Φατούρος Ιωάννης Απασχολούμενος με εμπόριο και τουρισμό

Φερεντίνου Δήμητρα  Αισθητικός- Επιχειρηματίας

Φέξης Παναγιώτης Διακοσμητής-διοργανωτής δεξιώσεων

Χαλικιάς Ζώης  Φυσιοθεραπευτής

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *