Η παρουσίαση υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια

Η παρουσίαση υποψηφίων στην περιφέρεια του ΚΙΝΑΛ

Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε γεμάτη την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ (ή πιο πρόσφατα) του ΚΙΝΑΛ! Αυτή η απαισιόδοξη εικόνα δείχνει πως ξεπεράστηκε την Κυριακή (24-3-19) το βράδυ, όταν η αίθουσα γέμισε στην παρουσίαση μέρους του περιφερειακού ψηφοδελτίου του κινήματος, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου!

Η παρουσίαση υποψηφίων στην περιφέρεια του ΚΙΝΑΛ

Δεν αποκλείεται βέβαια ρόλο σ΄ αυτό να έπαιξε και η παρουσία του δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, ο οποίος συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρωβουλευτή κα Ισμήνη Μώρου, ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Σε κάθε περίπτωση, ένας άνεμος αισιοδοξίας φάνηκε να φύσηξε την Κυριακή το βράδυ στις καρδιές παραδοσιακών τοπικών στελεχών του Κινήματος, που ανέβασε και τις προσδοκίες τους για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Γιώργο Καμίνη στο βήμα να λέει πως “το μέλλον της χώρας ανήκει στην τοπική Αυτοδιοίκηση κι ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η οικονομία, αλλά ο δημόσιος τομέας της που είναι συγκεντρωτικός, υδροκέφαλος, αναποτελεσματικός και καμία φορά διεφθαρμένος.

Μια από τις πρώτες μεγάλες λύσεις για όλα αυτά, πιστεύει ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι η αποκέντρωση προς Περιφέρειες και Δήμους. Η δεύτερη λύση είναι να έχουμε πραγματικά καλές υπηρεσίες προς τον κόσμο, καλή εκπαίδευση και καλή υγεία. Ένα καλό κράτος πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες και παντού να γίνεται αξιολόγηση στο δημόσιο, των ανθρώπων και των υπηρεσιών!” 

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αρκούντως αισιόδοξο, να ακούμε από ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κινήματος να τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης ανθρώπων και υπηρεσιών στο δημόσιο. Και συνεχίζοντας μάλιστα ο δήμαρχος, παραδέχτηκε πως “λεφτά υπήρχαν, αλλά τα σπαταλήσαμε μεταξύ άλλων γιατί δεν ήμασταν αυστηροί και με απαιτήσεις προς στις υπηρεσίες που προσέφεραν αυτές τις δομές στον κόσμο. Για να τα πετύχεις όλα αυτά πρέπει να έχεις άξιους ανθρώπους και ένας από αυτούς είναι και ο υποψήφιος  Αλέξανδρος Αλεξάκης” κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Η παρουσίαση υποψηφίων στην περιφέρεια του ΚΙΝΑΛ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Αλεξάκης, στην σύντομη ομιλία του καλωσόρισε τον κόσμο, εκφράζοντας την χαρά του για την μεγάλη προσέλευση, έδωσε το στίγμα του προγράμματος που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα ως συνδυασμός και παρουσίασε ένα μέρος του ψηφοδελτίου της ΠΕ Λευκάδας  που θα περιλαμβάνει τους συμβούλους: Την δικηγόρο Κατερίνα Λούβρου, τον καθηγητή Διαμαντή Ζαφειριάδη, τον επαγγελματία, συνδικαλιστή και γνωστό αγωνιστή της παράταξης Βαγγέλη Θεριανό και τον επιχειρηματία από το Μεγανήσι Ευστάθιο Πολίτη.

Άνθρωπος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αγοράς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ξεκαθάρισε πως δεν ήρθε να δώσει υποσχέσεις ούτε και να ισχυριστεί πως θα λύσει όλα τα προβλήματα. «Ήρθα όμως να δηλώσω το πάθος μου να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου. Να μπορέσω να παλέψω για ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μου και για τα παιδιά μας. Να συντονίσω τον μεγάλο αγώνα που δίνει η γενιά μου που ζουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, την απαξίωση της εκπαίδευσης, της εκμετάλλευσης της δουλειάς τους, της φτώχειας, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης… Και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε.

Η παρουσίαση υποψηφίων στην περιφέρεια του ΚΙΝΑΛ

Κάποιοι φάνηκε πως ήταν γνώριμοι παλαιόθεν με τον δήμαρχο Αθηναίων…

Η παρουσίαση υποψηφίων στην περιφέρεια του ΚΙΝΑΛ

Ενώ κάποιοι άλλοι, προφανώς ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ απ΄ την επιτυχία της εκδήλωσης, που δεν τους έκανε καρδιά να φύγουν απ΄ την αίθουσα…

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ από την παρουσίαση:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *