Ενημερωτική εκδήλωση για Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση

Ενημερωτική εκδήλωση για Εμπόριο Εστίαση Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε η  Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ στο Επιμελητήριο Λευκάδας

 Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητήριου Λευκάδας  από τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κο Ηλία Θεοδωρόπουλος και κα Ασημίνα Μήλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της προκήρυξης των Δράσεων:

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ο Προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 400 εκατ € για το σύνολο της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και στο πλαίσιο αυτής ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψους από 20.000 € έως 200.000 € με ποσοστό επιχορήγησης από  50% έως 65% Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

 

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο,  στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Ο Προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. € για το σύνολο της χώρας Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Ενισχύονται επενδυτικά Σχέδια ύψος από 10.000 € έως 150.000 € με ποσοστό ενίσχυσης 50%.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Περιφερειακή Υπάλληλο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Αγλαΐα Κυριάκου στο Επιμελητήριο Λευκάδας . Στοιχεία επικοινωνίας: 2645021754 e-mail lefkada@diaxeiristiki.gr.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *