Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΛ καλεί στο συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΛ καλεί στο συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΛ καλεί στο συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΛ καλεί στο συλλαλητήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΩΡΑ 6:30 μμ στον Αη – ΜΗΝΑ
ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι, νέοι και νέες
Σας καλούμε να δώσουμε μαχητική, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε την «μεταμνημονιακή εποχή», με τους νόμους όμως, των τριών μνημονίων να είναι σε πλήρη ισχύ.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες που θυσιάζονται για να κερδίζουν μια χούφτα μονοπώλια και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση, έναν αντιλαϊκό, αντεργατικό, ταξικό προϋπολογισμό που θα επιδεινώσει το 2019 τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα.

Καρατομεί περαιτέρω τις κοινωνικές δαπάνες κατά 1,3 δις ευρώ και αυξάνει τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες κατά 1 δις. ευρώ.

Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία μειώνει ακόμη περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση κατά 65 εκ. ευρώ και στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 935 εκ. ευρώ. Ο καθένας καταλαβαίνει πόσο περισσότερο θα επιδεινωθεί η λειτουργία των νοσοκομείων, όταν από το καλοκαίρι της χρονιάς στέγνωσαν οι προϋπολογισμοί τους.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων , τους δίνει ‘’γη και ύδωρ’’, μέσω του προϋπολογισμού, με κρατικές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλες ενισχύσεις για να κάνουν τις μπίζνες τους.

Το θράσος της κυβέρνησης είναι απύθμενο, όταν βαπτίζει ως κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα που πετάει στους πιο εξαθλιωμένους, για προεκλογικούς σκοπούς, όταν με το 30 μνημόνιο που ψήφισε αγκαλιά μαζί με τ’ άλλα αστικά κόμματα, βούτηξε από το λαό πάνω από 12 δις ευρώ. Παίρνει 10 και δίνει 1 και πρέπει να πούμε και ευχαριστώ !

Συνεχίζεται η ομηρία και ο εμπαιγμός των εκατοντάδων συμβασιούχων στα νοσοκομεία. Απολύονται στο τέλος του χρόνου 494 επικουρικοί γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας καλύπτοντας ζωτικές ανάγκες, όταν τα κενά είναι τεράστια.

θα εξακολουθήσει δηλαδή και τη ‘‘μεταμνημονιακή περίοδο’’, να υπάρχουν τα χιλιάδες κενά που υπήρχαν και πριν τα μνημόνια, θα συνεχιστεί το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας, θα συνεχίζεται η κόλαση για υγειονομικούς και ασθενείς με την εντατικοποίηση, τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε & κλιμακώνουμε αγωνιστικά με το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων μας. Ούτε βήμα πίσω !

Αγωνιζόμαστε για:

Αποκλειστική δημόσια & δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου & αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία.
Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος – Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.
Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών στα προ κρίσης επίπεδα.
Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος- Επέκταση & σε άλλου κλάδους – Ένταξη στα ΒΑΕ.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών & της φοροληστείας.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων. Κανένας εργαζόμενος κάτω από το 751 ευρώ.

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *