Ο Δήμος Λευκάδας στην Έκθεση Γαστρονομίας-Οίνου

Ο Δήμος Λευκάδας στην Έκθεση Γαστρονομίας Οίνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 24-10-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟ
16Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»

 

Εξαιρετικά ουσιαστική ήταν η παρουσία του Δήμου Λευκάδας στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και στην παράλληλη Έκθεση «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Πολιτισμός, Τουρισμός, Οίνος, Γαστρονομία» στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο 19-20-21 Οκτωβρίου 2018.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 αρχιμάγειροι και επαγγελματίες της ευρωπαϊκής και διεθνούς γαστρονομίας, μέλη των πάνω από 100 λεσχών και ενώσεων αρχιμαγείρων – γαστρονόμων, που συμμετέχουν διεθνώς στο Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου.

Ο Δήμαρχος Κων/νος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Θανάσης Περδικάρης και στελέχη του Δήμου μας συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που επί 3 ημέρες κάλυψε το εντυπωσιακό Περίπτερο της Λευκάδας, σε χώρο που διατέθηκε από την Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων. Το Περίπτερο επισκέφθηκαν πολλοί επίσημοι, εκατοντάδες σύνεδροι από πολλές  χώρες και πολυάριθμοι επισκέπτες.

Ο Δήμος Λευκάδας στην Έκθεση Γαστρονομίας Οίνου

Άποψη του Περιπτέρου και των προϊόντων.

Την παρουσία του Δήμου στήριξε και η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, ενώ μέλη της μαγείρεψαν και προσέφεραν στους επισκέπτες το παραδοσιακό λευκαδίτικο πιάτο μπακαλιάρος μπιάνκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *