Συγκέντρωση-πολιτική εκδήλωση στη Λευκάδα του ΝΑΡ

Συγκέντρωση πολιτική εκδήλωση στη Λευκάδα του ΝΑΡ

Συγκέντρωση πολιτική εκδήλωση στη Λευκάδα του ΝΑΡ

Λαέ της Λευκάδας

Οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Την ίδια στιγμή που λένε ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια» χαρίζουν στο κεφάλαιο τα πάντα: φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακά-επενδυτικά κίνητρα. Ξεπουλάνε όλο σχεδόν το δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, βάζουν τους επιχειρηματίες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, από την υγεία και την εκπαίδευση μέχρι την κοινωνική πρόνοια. Για ποια επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μιλά η κυβέρνηση, όταν εφαρμόζει τον νόμο Βρούτση του 2ου μνημονίου, όπου ο κατώτατος μισθός ορίζεται μόνιμα από το υπουργείο Εργασίας, με την συναίνεση του ΣΕΒ, της ΕΕ και του ΔΝΤ;

Το κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν «σταδιακής βελτίωσης της θέσης μας» και της «δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου» προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους όταν διατηρεί ατόφιο όλο το Μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο και τις περικοπές ενώ έχει δεσμευτεί για πλήρη εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων μέχρι το 2022 και των δημοσιονομικών πλεονασμάτων μέχρι το 2060!

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ έχουν κοινή μήτρα, τη συμφωνία στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, και την από κοινού υποστήριξη του μνημονιακού κεκτημένου, παρά τις υπαρκτές διαχειριστικές διαφορές τους που δεν αλλάζουν την ουσία της ασκούμενης και υποσχόμενης πολιτικής.

 

Το πραγματικό δίλλημα που έχει μπροστά της η Ελληνική κοινωνία δεν είναι «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», δεν είναι «Μνημονιακή Βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό». Το πραγματικό δίλλημα είναι «Επέκταση και κλιμάκωση της μνημονιακής/καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της πολεμικής απειλής ή Ανατροπή της από ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά». Άμεσο πολιτικό ζητούμενο είναι η συγκρότηση ενός αριστερού ανατρεπτικού μπλοκ δυνάμεων που, από εργατικές και λαϊκές θέσεις και στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος, θα αποτελέσει τη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στη ΝΔ και θα προβάλλει την άμεση εργατική – λαϊκή αντεπίθεση με ενωτικούς νικηφόρους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου με κύριους άξονες:

 

1)Την κατάργηση όλων των μνημονίων μακράς διαρκείας (με σταθμούς το 2023 και το 2060) καθώς και της συνεχιζόμενης ενισχυμένης ευρωκηδεμονίας. 2) Την άμεση κατάργηση των 714 ψηφισμένων μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων που διατηρούνται σήμερα ολοζώντανοι (ρατσιστικός υποκατώτατος μισθός για τη νεολαία, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, νέες περικοπές συντάξεων και λαϊκού αφορολόγητου κα). 3) Την επιστροφή όλων των κλεμμένων εισοδημάτων και δικαιωμάτων, για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 4) Την δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλους. 5) Τη μόνιμη – σταθερή – πλήρη – ασφαλισμένη εργασία. 6) Τη διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους. 7)Την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας 8)Την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τη διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Την υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στην πολεμική εκστρατεία του κεφαλαίου σε διεθνή και εσωτερική κλίμακα.9) Την πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της εποχής μας ενάντια στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την επιτροπεία.

 

« Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, η συγκρότηση του πόλου-μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η πολιτική πρόταση συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα αναγκαία βήματα για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα της εποχής μας, αποτελούν τους βασικούς άξονες της δράσης μας. Το ΝΑΡ Λευκάδας σας καλεί στη παρουσίαση της πολιτικής του πρότασης τη Παρασκευή 19 Οκτώβρη στις 7:30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο σε εκδήλωση συζήτηση με ομιλητή το σ. Ρίζο Μιχάλη μέλος του γραφείου της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΡ».

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργάνωση βάσης Λευκάδας

Συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *